• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

„Býci“ z Košíc zvládli na záver prvej štvrtiny základnej časti Eurovia SBL ďalší ťažký duel, v domácom prostredí si dokázali poradiť s Prievidzou 95:91.

„Rozhodujúce určite bolo, že sme do zápasu vstúpili agresívnejšie či v obrane a aj útoku, kde sme si do polčasu spravili deväťbodový náskok. Po tretej štvrtine sme ho navýšili už na 14 bodov. Aj keď sme prehrali poslednú štvrtinu o 10 bodov, tak si myslím, že ten úvod zápasu bol rozhodujúci,“ začal s hodnotením duelu hráč Košíc Stanislav Baldovský. Košičania mali výborný vstup do stretnutie, hneď po prvej 10-minútovke viedli dvojciferným rozdielom. Vyrovnaný zápas rozhodovali maličkosti, ako ukázali štatistiky, tak tesný výsledok rozhodli najmä body po stratách, kde dali domáci o 13 bodov viac ako ich súper.

„Hrali lepšie ako my. My sme nemali obranu na takej úrovni, ako ju obvykle máme. S inkasovanými 95 bodmi vonku sa len ťažko vyhráva. Povolili sme im niektoré strely, oni premenili niekoľko náročných pokusov. Podali sme im ruku a zagratulovali k víťazstvu,“ zhodnotil krídelník Prievidze Marko Batina. Košice ustáli aj tlak v druhom polčase, v závere sa Prievidžania snažili zmazať manko, ale na viac ako 4-bodový rozdiel sa nedostali. „Táto výhra má určite pre nás veľký význam, hlavne po psychickej stránke. Porazili sme majstra aj keď to bolo veľmi ťažké. Podľa mňa nikto asi nečakal, že po prvej štvrtine základnej časti skončíme na čele tabuľky, ale to ešte nič neznamená. Je to síce pekné, ale liga je ešte dlhá a môže sa stať všetko. Ideme ďalej a každý zápas musíme brať ako včerajší,“ zamyslel sa nad šiestou výhrou v rade košický hráč.

Prievidza sa nemôže príliš dlho zaoberať tesnou prehrou v Angels aréne, už v stredu ich čaká kľúčový súboj v Európskom pohári FIBA, doma privítajú bulharský Lukoil Academic Sofia. „Musíme sa sústrediť na ďalšie zápasy, hrať nich dobre v obrane, zlepšiť niektoré veci, ktoré sme nerobili dobre a sústrediť sa na tímovú hru,“ uviedol Batina.

Foto: Peter Jesenský