• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Úradujúci majster je opäť po roku vo finále, keď podobne ako v minulej sezóne, tak aj tentoraz vyradil v semifinále Inter. Komárno vygradovalo svoj výkon a jasným víťazstvom 102:70 zakončili semifinálovú sériu najlepším výkonom a v najkratšom možnom čase.

Asi nik z oboch fanúšikovských táborov nečakal taký nástup do zápasu, akí predviedli „obuvníci“. Vysoký a účinný pressing zverencov Dragana Ristanoviča priniesol úspech, domáci premieňali takmer všetko, tiež vďaka skvelým nahrávkam Bannistera. „Opäť sme ich predčili vo všetkých herných činnostiach. Zlomili sme ich v prvej štvrtine, čo môžem povedať, že bol náš plán. Čakali sme, že sa Inter bude vzpierať, bojovať, ale našťastie to dopadlo tak, ako sme my chceli. Neudiala sa žiadna dráma,“ vyjadril sa k zápasu Roman Vido. Všetko hralo do karát domácim, už pred koncom prvej časti si vytvorili dvojciferný náskok, k tomu si tiež treba prirátať technickú chybu Radoslava Rančíka a Komárno viedlo po 10 minútach 34:16. „Nemyslím si, že bolo rozhodnuté. V predošlom zápase sme videli rozdielom 15 bodov, ale dokázali sa vrátiť a vyhrať zápas. V play-off nikdy neviete ako môže dopadnúť zápas. Stiahli sme na 15, keby sme dali nejaké ďalšie strely, tak mohol zápas dopadnúť inak. V prvom rade, efektivita zakončovania v útoku. Proste im to padalo, dali nám veľa trojek. To bolo rozhodujúce. Môžete s tým urobiť čokoľvek, ale keď niekto strieľa s 50-60% úspešnosťou, tak je len malá šanca vyhrať. Vedeli sme, že vedia strieľať. Nik však asi neočakával, že im to bude takto padať, ako to bolo možné vidieť v zápase,“ vymenoval dôvody prehry hosťujúci Nikola Cvetinovič.

Žlto-čierni sa v druhej štvrtine chvíľkovo pozviechali, s malou zostavou zaskočili súpera, ale Komárno sa opäť vrátilo k svojej hre. Taktovku zápasom mal pod kontrolou, do prestávky navýšil svoje vedenie na rozdiel 24 bodov. „Nemali sme sa prečo hádať, vyhrávali sme od začiatku série. Určite môžem povedať, že boli niekedy nejaké výčitky voči druhému, ale v zápase predsa každý robí chyby. Dôležité bolo, že sme v kľúčových momentoch, situáciách zostali spolu. Najdôležitejšie boli záverečné dve minúty tretieho zápasu, myslím si, že tam sme ich psychicky zlomili. Myslím si, že nikto nečakal, že vyhráme 4:0 nad Interom a určite, že vyhráme dva zápasy u nich. Inter podával celú sezónu kvalitné výkony, má skvelý tím, nám preto nič iné neostávalo. My sme to proti Interu ubojovali,“ uviedol rozdiely medzi oboma tímami komárňanský krídelník.

Po prestávke sa ešte Inter na chvíľu vzoprel, ale to už bolo o výsledku zápasu viac-menej rozhodnuté. Komárno ako outsider série prekvapil všetkých, keď zvíťazil proti Interu v najkratšom možnom čase. Možno práve tento fakt zohral kľúčovú rolu, ako povedal po zápase Vido: „Ako 'Kraťo' napísal do jedného článku, nám to vyhovuje. Vybehneme na nich s tým, že nie sme favoritom. Teraz nám to vyšlo proti Interu, možno nám to výjde znova. Možno bude iný pohľad na náš tím, po tom ako sme sfúkli Inter. Stále zostávame pri zemi, nemáme prečo lietať v oblakoch. Ešte stále musíme vyhrať štyri zápasy na to, aby sme boli majstrom.“ Vido tiež vidí v tom, že na postup do finále im stačili iba štyri zápasy: „Máme dlhší čas na to, aby sme sa dali dokopy. Dúfam, že sa to natiahne čo najdlhšie, oni nech sa unavia, my nech sme vyliečení a dobre pripravení na zápasy.“

Na Inter čaká séria o tretie miesto, kde majú podľa Cvetinoviča hráči iba jeden cieľ: „Musíme sa k tomu postaviť ako profesionáli, hrať ako najlepšie vieme. Vyhrali sme Slovenský pohár, teraz chceme vyhrať súboj o tretie miesto.“ Komárno čaká na svojho súpera vo finále, ale osobné prianie Vida je jasné: „Prievidza. Ja som Prievidžan, tak poviem Prievidzu.“

FOTO: KAROL SCHOLTZ