• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Každá séria má svoj koniec, vo štvrtok podvečer sa skončila šnúra komárňanských účastí medzi najlepšou štvorkou. Po ôsmich rokoch neuvidíme „obuvníkov“ v boji o najcennejší kov, keďže rozhodujúci štvrťfinálový zápas s Prievidzou bol jednoznačnou záležitosťou súpera. Ten sa revanšoval za minuloročné štvrťfinále, doma zvíťazil 103:81 a najlepším možným spôsobom ukončil sériu.

Kto očakával v rozhodujúcom stretnutí štvrťfinálovej série drámu a bitku do posledných sekúnd, ten sa jej nedočkal. Piate meranie síl Prievidze s Komárnom bolo totiž jednostrannou záležitosťou domáceho celku. Veď posúďte sami – po 150 sekundách 9:0, v 4. minúte 13:2 a v 10. minúte 38:12 pre domácich. „Bol to ťažký zápas, Komárno totiž prišlo sem bojovať. Celkovo to bola náročná séria, v každom zápase to bola bitka. Klobúk dole pred všetkými v Komárne. My sme nastúpili pred našimi priaznivcami s veľkou energiou a agresivitou. Mali sme výhodu domácej palubovky, ktorú sme proste využili. Rýchlo sme získali vedenie a potom sme si ho držali. Vždy sa doma cítite komfortnejšie, je to rutina, nemusíte cestovať. To všetko má vplyv na domáce stretnutie. Nečakal som, že sa nám bude tak dobre strelecky dariť v prvej štvrtine,“ uviedol najlepší strelec zápasu 28-bodový Stacy Davis.

Komárnu nepomáhalo nič, ani oddychové časy a tiež ani striedania v zostave. Z katastrofálneho vstupu sa nedokázali spamätať a z ich strany neprišiel žiaden podobný obrat, ako sa podaril Prievidzi v predchádzajúcom stretnutí na juhu Slovenska. „Jeden tím nastúpil do tohto duelu oveľa koncentrovanejšie. Prievidza mala výhodu domáceho prostredia, fanúšikovia im pomohli tiež. My sme nehrali vôbec dobre. Po úvodnej šnúre 9:0 získali momentum a dodali sme im sebavedomie. Skúšali sme veľké množstvo zmien, ale Prievidza už mala momentum a fanúšikov za sebou. Premieňali veľké množstvo striel, zatiaľ čo nám väčšina nepadla. Túžba zvíťaziť tam bola, ale na strane súpera bola väčšia,“ zamyslel sa nad stretnutí rozohrávač Devin Brooks.

 IMG 4694

Prievidzská ofenzíva v ďalších štvrtinách mierne spomalila, ale to už mala zápas plne pod svojou kontrolou. Čo bolo asi najdôležitejšie, tréner Tihomir Bujan mohol pošetriť aj niektoré opory. „Myslím si, že po prvej štvrtine sme už mali kontrolu nad zápasom. Držali sme náskok, nepúšťali sme súpera k tlaku. Robili sme to, čo nás doviedlo k tomu vysokému vedeniu v úvode. Prvá 10-minútovka položila základ všetkému. Prvýkrát od môjho príchodu sme prekonali 100-bodovú hranicu, čo je vždy super. Energia bola v podaní nášho tímu výborná, oveľa dôležitejšia však bola v podaní našich priaznivcov. Na každom domácom zápase nám vytvárajú výbornú atmosféru, teraz bola o to dôležitejšia, pretože sa hralo dosť skoro. Budeme aj naďalej hrať pre nich,“ povedal Davis.

V Niké aréne sa napokon udiali dva míľniky, domáci prvýkrát v sezóne pokorili 100-bodovú hranicu a revanšovali sa tak svojim priaznivcom za minuloročný štvrťfinálový nezdar s Komárnom. „Je fajn postúpiť ďalej, nikdy totiž nechcete skoro ukončiť sezónu. Bol som v situáciách, kedy som sa nedostal do play off, čiže neberiem niečo takéto ako povinnosť. Postúpiť do semifinále je vždy pekný pocit, pretože sa opäť o čosi priblížite k majstrovskému titulu. To je predsa váš hlavný cieľ, pre to celú sezónu makáte,“ dodal americký krídelník.

Druhý sa týkal ich súpera, prvýkrát od sezóny 2010/2011 bude totiž Komárno chýbať medzi najlepšou štvorkou. „Obuvníkov“ nezachránil ani príchod trénerského mága Miljana Čuroviča, jeho zverenci sa totiž celý čas trápili na súperových palubovkách. Naplno sa to ukázalo v štvrťfinálovej sérii, keď ani v jednom prípade nemohli pomýšľať na výhru. „Celá séria bola o koncentrácii, tú sme v tomto zápase nemali. Oba tímy hrali dobre, ale jeden bol lepší a ide ďalej,“ zakončil hodnotenie stretnutia Brooks.

Highlighty zo zápasu Prievidza – Komárno:

Foto: Vladimír Králik