• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dohrávka 12. kola medzi Komárnom a Prievidzou priniesla zaujímavý duel plný zvratov. V jednej chvíli to už vyzeralo, že domáci sa nadýchnu k rozhodujúcemu obratu, aby na to hostia odpovedali kľúčovými trojkami v podaní Andrewa Guilloryho a Zlatka Jovanoviča. Tie priniesli koniec krátkeho čakania na víťazstvo, Prievidza odchádzala z juhu Slovenska s dvoma bodmi po výsledku 77:70.

Komárnu pomohol mierny odklad zápasu, kouč Aleksandar Vržina mal po veľmi dlhom čase k dispozícii takmer kompletný káder. Chýbalo akurát dlhodobejšie zranené duo Lukáš Bolek a Boban Tomič, okrem nich sedel v civile na lavičke Branislav Pipíška. Aj tak mali „obuvníci“ vynikajúci nástup, súperovej obrane robil problémy najmä Miles Bowman.

„My sme boli ako na hojdačke, chvíľu sme hrali lepšie, potom nám odišla energia. To bolo asi kľúčové, Prievidza bola lepšia. Na nás je vidieť herný výpadok viacerých hráčov. Ja som išiel do tohto zápasu bez jediného tréningu, od minulého utorka som absentoval. Chceli sme to, všetci chceme vyhrať, ale situácia je taká, aká je. Musíme sa dať dokopy. Nechcem to zakríknuť, ale vyzerá to tak, že nás bude už viac a budeme trénovať. Dúfam, že to pôjde lepším smerom,“ povedal po zápase domáci Nenad Miloševič.

Hra Prievidze nebola v úvode ideálna, no čo bolo dôležité, súperovi neumožnili výraznejšie odskočiť. V druhej štvrtine už dokázali hrať s „obuvníkmi“ vyrovnanú partiu a dokonca sa aj na malý moment dostať do vedenia. Z psychologického hľadiska to bol jeden z kľúčových momentov zápasu.

DSC 0642 

„Myslím si, že sme splnili a realizovali to, čo sme trénovali. Som toho názoru, že v úvode nám chýbala energia a intenzita. Keď sme začali hrať v druhom polčase konzistentnejšie, tak to bolo z našej strany oveľa viac koncentrovanejšie a potom to už išlo samo. Náš tréner nám prizvukoval, aby sme zostali koncentrovaní a robili to, na čom sme sa pred zápasom dohodli,“ zhodnotil prvý polčas rozohrávač Prievidze Andrew Guillory.

Po prestávke zobral spolu so spoluhráčmi taktovku do svojich rúk, v jednom momente hostia viedli aj o 15 bodov. Na Komárne bola v týchto momentoch badateľná nezohranosť, keďže veľká väčšina rotácií sa stretla na palubovke premiérovo v súťažnom stretnutí.

„Na tréningu sme nehrali päť na päť mesiac a pol. Nie je to výhovorka, ale táto zostava nehrala spolu ani raz. Bolo to vidieť na spacingu a timingu. Bola to naša veľká nevýhoda, ale tak to je. Na Prievidzi vidieť, že je už zohraná. Každý vie, čo má robiť. U nás to proste tak nie je. Síce sme dlho spolu, ale netrénovali sme ako celok dlhú dobu. Basketbal je matematika, to sa nedá oklamať. Veci musia sadnúť, ale je ich treba veľa opakovať. Žiaľ, nemali sme na to čas a stále nemáme. Musíme ísť však od zápasu k zápasu, aby sme boli hlavne zdraví,“ zamyslel sa Miloševič.

DSC 8794 

Lenže napokon z toho bola slušná dráma, domáci sa totiž nadýchli k veľkému tlaku, keď dokázali manko stiahnuť na rozdiel jediného bodu. V tej chvíli zobral zodpovednosť do rúk Jovanovič a Guillory, svojimi úspešnými pokusmi zlomili odpor Komárna a vybojovali pre svoj tím mimoriadne cennú výhru.

„Myslím si, že kľúčom bola v druhom polčase naša energia. Síce sme stratili mierne koncentráciu, pridali sme k tomu straty a nehrali sme rozumne. Vrátili sme Komárno do ich rytmu a aj do zápasu. Zobrali sme to, k čomu sme dostali. To rozhodlo. Mali sme otvorené strely a verili sme, že ich premeníme. Trafili sme ich. Je to veľmi dobré víťazstvo. Dúfam, že na to nadviažeme aj do ďalších zápasov,“ dodal k druhému polčasu Guillory.

Highlighty zo zápasu Komárno - Prievidza:

Foto: Lukáš Droppan