• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zatiaľ čo Handlová postupne zlepšuje svoju hernú fazónu, tak Lučenec zažíva po sérii štyroch výhier mierny výsledkový útlm. „Baníci“ ideálne zvládli dramatickú koncovku, svojmu súperovi uštedrili druhú porážku v rade a sami sa pri tom odlepili z dna tabuľky.

Domáci vstúpili do zápasu výborne, dobre bránili, nepúšťali Lučenec k otvoreným strelám a polčas vyhrali 35:27. Prišla však tradične slabšia chvíľka v podaní zverencov trénera Danila Rakočeviča, po ktorej sa hostia dostali do hry. „Novohradčania“ zmazali manko a ešte štyri minúty pred koncom viedli 66:63. Vtedy prišli chvíle Sašu Jankoviča a Dušana Vicentiča, spoločnými silami sa postarali o obrat s víťaznou bodkou pre Handlovú. Baník vyhral najtesnejším možným rozdielom (74:73), nič na tom nezmenil ani silný finiš Lučenca.

„Prvý polčas sme odohrali presne podľa toho, ako sme sa dohodli. Fungovala nám obrana aj útok. Agresívnou obranou sme súpera nútili k nepripraveným strelám, preto sme išli do druhej dvadsaťminútovky s náskokom. Určite je škoda toho druhého polčasu, kedy sa Lučenec ešte dokázal dostať aj do vedenia. Som však rád, že sme nepadli, nedali sme sa. Ukázali sme charakter a vedeli sme na to odpovedať,“ povedal domáci Dalibor Hlivák.

Lučenec vstúpil do zápasu veľmi zle, markantne to bolo vidieť najmä na mizernom premieňaní streleckých pokusov. Viacerí hráči nemali svoj strelecký deň, no stále to stačilo na to, aby dokázali živiť nádej na úspech. Práve premieňanie pokusov sa ukázalo ako rozhodujúce, necelé štyri minúty pred koncom zápasu sa totiž basketbalisti BKM bodovo odmlčali takmer na tri minúty. To ich rival využil k otočeniu vývoja zápasu.

 image028

„V prvom polčase sme zahrali veľmi zle v ofenzíve, 27 bodov za 20 minút je naozaj veľmi málo. Naozaj sa nám nedarila streľba. Dokázali sme sa však ešte vzchopiť, vrátiť sa do zápasu, ale stálo nás to príliš veľa síl. Tie nám na konci duelu chýbali, prehrávali sme individuálne súboje a výsledkom bola prehra o jeden bod,“ hodnotil najlepší strelec zápasu, 24-bodový Róbert Rožánek.

Ako ukázali výsledky 7. kola, aktuálny ročník SBL je mimoriadne vyrovnaný. Po prvej šestine základnej časti nie je nik bez prehry, tím na poslednom mieste má na konte už dve víťazstvá. Neustále si družstvá vymieňajú pozície a nie je núdza o zaujímavé výsledky.

„Je to vyrovnanejšie ako po minulé roky. Aj keď sa hovorí o dvoch, troch tímoch, ktoré ašpirujú na titul, tak si myslím, že každý môže vyhrať nad každým. My sa postupne dostávame do lepšieho rytmu, zohrávame sa. Každým zápasom je to lepšie a lepšie,“ dodal Hlivák.

image017 

Lučenec mal do súťaže raketový vstup. Po dvoch prehrách, doma so Spišskou Novou Vsou a v Handlovej, sa však nálada v tíme trochu zhoršila. V oboch prípadoch zaostali herne za svojimi vlastnými očakávaniami.

„Určite sme nečakali, že budeme celú sezónu iba vyhrávať. Museli prísť aj prehry. Musíme sa z chýb poučiť a čo najskôr sa vrátiť na víťaznú vlnu. Súťaž je dlhá, ideme ďalej, už v sobotu nás čaká náročné stretnutie vo Svite,“ uzavrel Rožánek.

Highlighty zo zápasu Handlová - Lučenec:

Foto: Lenka Molnárová