• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Takmer 200 bodov, to je konečný rezultát v ďalšom východniarskom derby Svitu so Spišskou Novou Vsou. „Novovešťania“ opäť raz predviedli, že sú momentálne na dobrej hernej a výsledkovej vlne. Víťazstvo 103:95 ich zase raz o niečo priblížilo k tomu, aby sa vyhli prvému kolu play off a rovno sa zapojili do boja o medaily.

Prvopolčasové dejstvo by sa dalo charakterizovať ako vyrovnané, síce hostia po väčšinu času viedli, ale svoje momenty mal aj domáci celok. Už v tejto fáze zápasu bolo jasné, že diváci internetového prenosu si užijú ďalší ofenzívny basketbal.

„Vo Svite sa hrá veľmi ťažko, najmä doma hrajú s veľkou energiou. Museli sme si dať pozor na ich rýchle protiútoky. Z toho ťažia, to je ich štýl hry. Snažili sa hrať svoju hru, ale my sme sa nesplašili a nešli sme s nimi do nejakej naháňačky. V tretej štvrtine sme sa od súpera dokázali bodovo odpútať. V záverečnej desaťminútovke to ešte dokázali zdramatizovať, ale víťazstvo sme si už postrážili,“ potvrdil naše slová pivot Rytierov Michal Čekovský.

Reprezentačný center sa vrátil do diania po trojtýždňovej absencii, svojmu tímu chýbal aj na Slovenskom pohári. Dianie v Iskra aréne si napokon zobralo do svojich rúk srbské duo Milan Nikolič a Marko Stevanovič, ktorému sekundoval ešte Mário Ihring.

DSC 9319

„Chybou bolo, že sme dali veľa priestoru Stevanovičovi, ktorý sa rozohral a robil nám veľké problémy. Pridal sa k nemu aj Nikolič. Títo dvaja hráči nám dali dokopy 56 bodov. Aj tých 103 inkasovaných je veľmi vysoké číslo, to svedčí o našej slabej obrane. Nemôžeme doma dostať toľko bodov, takto sa zápas vyhrať nedá. Prispôsobili sme sa hre súpera, zle sme sa koncentrovali. Nevyšiel nám vstup do druhého polčasu, potom sme sa už nevedeli dostať do nášho tempa, čo súper využil,“ uviedol domáci Šimon Turza.

Svit si nechal ujsť šancu na výhru v tretej štvrtine, keď pustil svojho rivala až do 22-bodového diania. V záverečnej časti prišla z jeho strany stíhacia jazda, ale na víťazstvo to už nestačilo. Spišiaci potvrdili, že sú v tejto fáze sezóny naladení na jednu vlnu. Na svoje konto si pripísali už siedme víťazstvo za sebou a nie sú ďaleko od toho, aby sa vyhli zradnému prvému kolu play off.

DSC 9295

„Nepopieram, že sme mali pred časom výsledkovú krízu, nedarilo sa nám. Potom sme to prelomili v zápase proti Prievidzi, následne na to sme vyhrali pohárový zápas v Leviciach. Na tejto vlne sa vezieme až doteraz, dokázali sme vyhrať Slovenský pohár. Dôležitým impulzom bol aj príchod rozohrávača Mária Ihringa. Získali sme novú energiu, dúfam, že budeme takto pokračovať. Verím, že to vydrží aj na play off a dokážeme čo chceme,“ vyhlásil Čekovský.

Aktuálny týždeň opäť zamiešal karty v boji o 1. - 5. miesto. Momentálne to vyzerá tak, že duo Spišská Nová Ves a Levice si ide za priamou účasťou v semifinále. Svit nebol od tejto méty ďaleko, ale skôr sa bude musieť sústrediť na to, aby v prvom kole play off začal svoju sériu doma.

DSC 9277

„Pred zápasom so Spišskou Novou Vsou sme stále uvažovali aj o druhom mieste. Po tejto prehre sme si to však skomplikovali. Určite však chceme skončiť do tretieho miesta po základnej časti. Podstatné je, aby sme v prípadnom prvom kole play off mohli maximálne využiť výhodu domáceho prostredia,“ dodal Turza.

Highlighty zo zápasu Svit - Rytieri:

Foto: Daniel Faix