• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dvojtýždňová zápasová prestávka? Pre Patriotov to nebol žiaden problém na úvod semifinálovej série s Interom Bratislava. Na svojho súpera nastúpili s veľkou intenzitou, pokryli kľúčové opory v žlto-čiernom drese a predviedli jeden z najlepších defenzívnych výkonov v sezóne. Výsledok 85:65 znamená pre bratislavský celok riešenie rébusu pred domácim duelom.

Zverenci trénera Olega Meleščenka nevstúpili do ďalšieho kola play off ideálne, rýchlo prehrávali 9:19 a vlastne celý prvý polčas sa museli doťahovať. Ešte pred prestávkou zlepšili defenzívu a na prestávku išli za celkom prijateľného stavu 27:35.

„Páčila sa mi energia tohto zápasu, ale samozrejme, mali sme ho začať lepšie. Nebolo to z našej strany ideálne a keď už sme prehrávali, tak sme sa trápili s tým, ako sa vrátiť do zápasu. V takýchto stretnutiach sa nedokážete vrátiť po jednom-dvoch útokoch, potrebuje to čas na vybudovanie si návratu. Levice sú vyššie družstvo, ide o náročného súpera. Na palubovku išli s tým, že chcú hrať a vyhrať. Musíme sa vyrovnať ich intenzite, nemôžeme sa len tak vzdať,“ okomentoval dianie na palubovke hosťujúci pivot Duke Shelton.

Zatiaľ čo Spišskí Rytieri sa v úvodných minútach semifinále trápili, tak na levickej strane nič nenasvedčovalo tomu, že na zápas čakali dva týždne. Hráči sa rýchlo prepli do „play off módu“.

„Neprekvapilo ma to. Dva týždne sme naplno trénovali, snažili sme sa aj napodobniť zápasovú atmosféru. Nič sme si na tréningoch nedarovali, sústredili sme sa na jeden cieľ - vyhrať. Sme nastavení tak, že vieme, že hráme play off. Určite je to na nás cítiť, sme koncentrovaní, podporujeme sa a je cítiť v rámci tímu atmosféru,“ uviedol domáci krídelník Samuel Volárik.

DSC 0049

Všetko podstatné sa udialo v tretej štvrtine, Patrioti otvorili túto časť zápasu bodovým úsekom 18:2 a de facto, zlomili odpor Interu. Zrazu bolo vedenie 20-bodové, neskôr sa dokonca vyšplhalo aj na 30 bodov. Celkovo nastrieľali svojmu súperovi v tretej 10-minútovke 34 bodov.

„Myslím si, že sme stratili koncentráciu. Chce to z našej strany väčšiu snahu. V úvodnom kole play off to bolo z našej strany dobré, ale v tejto sérii budeme musieť zmeniť niektoré veci. Ak to dokážeme a budeme premieňať veci v útoku, tak budeme na tom podľa mňa dobre,“ zamyslel sa Shelton.

DSC 0092

Levičania chytili rytmus, potrebné sebavedomie a pohodu na palubovke. Každý, kto prišiel na ihrisko, tak v určitej fáze zápasu pomohol ku kolektívnemu úspechu. Dokonale odzbrojili opory Interu, len výnimočne sa totiž počas sezóny dialo, aby lavička bratislavského tímu zaznamenala takmer polovicu všetkých bodov.

„Som toho názoru, že zápas sa asi najvýraznejšie zlomil po prvom polčase. Celý čas sme však podávali dobrý výkon, v prvom polčase sme dostali len 27 bodov, čiže hrali sme dobre v obrane. Na začiatku druhého polčasu sa to zlomilo, potom sa už len dohrávalo,“ prezradil Volárik svoj pohľad.

DSC 0093

Aj preto mohli v záverečnej štvrtine na oboch stranách opory v podstate oddychovať a do sýtosti sa mohli vyhrať viacerí mladíci, respektíve menej vyťažovaní hráči. O zisku prvého bodu v sérii pre Patriotov už totiž nebolo pochýb.

„Dosť dôkladne sme sa pripravovali na tento zápas od štvrtka, kedy sme sa dozvedeli, že Inter bude našim semifinálovým súperom. Myslím si, že sme sa pripravili veľmi dobre, pretože sme splnili mnoho vecí, ktoré sme si povedali. Samozrejme, boli tam aj nejaké chyby, ale viacej sme toho splnili. Zápas sme dotiahli do víťazného konca, všetci sme si zahrali, takže z našej strany dobrý výkon,“ zakončil hráč Levíc.

Highlighty zo zápasu Patrioti - Inter:

Foto: Lukáš Droppan