• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dva zápasy, 237 inkasovaných bodov. To je bilancia z predchádzajúcich dvoch domácich zápasov Iskry Svit. Po veľkej nádielke od Levíc to tentoraz schytala obrana „medveďov“ od Komárna, pre ktoré to bolo už 8. víťazstvo za sebou. Nováčik v ďalšom ofenzívne ladenom zápase triumfoval po výsledku 111:99.

V porovnaní so stretnutím s Patriotmi, mal tentoraz zápas odlišný priebeh. Svit si nechal veľmi rýchlo odskočiť súpera a už v druhej štvrtine prehrával o 21 bodov. Do polčasovej prestávky sa spamätal, manko bolo len 5-bodové. „Bol to zápas ako na hojdačke. Pozitívom je, že sme zvládli otočiť zápas aj z 21-bodovej straty, no potom sme zase stratili koncentráciu v obrane a súper to trestal. Nechávame súperom veľmi veľa otvorených striel, necháme ich ľahko sa chytiť a potom sa im hrá ľahko,“ uviedol k priebehu stretnutia domáci pivot Jakub Mokráň.

Výkon Komárna by sa dal charakterizovať tiež ako na hojdačke. Najskôr si vybudoval obrovské vedenie, aby oň vzápätí v priebehu pár minút prišiel. To sa ukázalo najmä v tretej štvrtine, v ktorej v jednej chvíli prehrával aj o 8 bodov. „Vedeli sme, že to bude ťažký vonkajší zápas proti dobrému tímu, ktorý sa nevzdal ani v momente, keď prehrával aj o viac ako 20 bodov. Vedenie sme získali dobrou tímovou hrou a agresívnou obranu, potom sme ich však vrátili do zápasu. Svit hrá individuálny basketbal, čiže ak hráte zle v obrane, tak vás potrestajú,“ vyjadril sa hosťujúci krídelník Vuk Djordjevič.

DSC 2147 

Hráči Iskry však opäť poľavili vo svojej hre a súpera nechali zobrať si naspäť vedenie v zápase. A to si až do konca stretnutia nenechali zobrať z rúk. „Kľúčom k obratu bola tímová hra, v obrane sme makali a v útoku sme si posúvali loptu. Žiaľ, z nejakého dôvodu nevieme tak hrať celých 40 minút. Strácame koncentráciu, poľavíme v obrane a s dobrými tímami, ako sú momentálne teraz Levice a Komárno to na výhru nestačí,“ zamyslel sa Mokráň.

Komárno si mohlo užiť druhýkrát v sezóne trojciferný počet nastrieľaných bodov a tiež ôsmu výhru za sebou. Nováčik si veľmi pevne upevnil post druhého najlepšieho tímu Niké SBL, zvýraznil tiež svoj náskok pred prenasledovateľmi. „Vrátili sme sa k tomu, čo sme robili v prvom polčase. Dali sme 111 bodov, čo znamenalo zisk ôsmej výhry v rade. Do každého zápasu ideme plne koncentrovaní. Vonkajšie zápasy sú v tejto lige náročné, ale vďaka tomu sa zlepšujeme,“ vyhlásil Djordjevič.

DSC 2143

Pre Svit to bola štvrtá domáca strata bodov po sebe, naposledy uspel v Iskra aréne pred takmer dvoma mesiacmi. U súperov je to o čosi lepšie, ale stále je z toho predposledné miesto v tabuľke. Taký priebeh základnej časti si bronzový celok z predchádzajúcej sezóny určite nepredstavoval. „Pozitívom je, že vonku vieme zbierať víťazstvá, ale na domácej palubovke sa musíme zlepšiť, nemôžeme dostávať toľko bodov. Je toho veľmi veľa, čo musíme zlepšiť. Nechcem to tak povedať, ale minimálne pre mňa je hanba dostať toľko bodov. Každý si musí vstúpiť do svedomia, musíme viac medzi sebou komunikovať a nemôžeme mať také výpadky v zápasoch,“ dodal na záver Mokráň.

Highlighty zo zápasu Svit - Komárno:

Foto: Daniel Faix