• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Kto si našiel v stredu večer cestu do športovej haly na Vietnamskej, tak rozhodne neľutoval. Hráči Interu Bratislava a Spišských Rytierov sa postarali o skvelú basketbalovú zápletku, ktorú rozhodli opäť až posledné sekundy. Šťastena v tomto prípade stála na strane Spišskej Novej Vsi, svoj obrat dokonali do úspešného konca a prvýkrát v sezóne zdolali „žlto-čiernych“.

Spišiaci pricestovali do hlavného mesta s cieľom konečne zdolať Inter a udržať si líderské postavenie v tabuľke. Po vyrovnanom prvom polčase ale zaspali začiatok druhého a s ich víťaznými ambíciami to nevyzeralo ružovo. Najmä v momente, keď na začiatku poslednej štvrtiny prehrávali o 15 bodov – 56:71.

„Pri našom návrate do zápasu bolo dôležité, že sme konečne niečo dokázali ubrániť. Zrýchlili sme hru, nehrali sme tak komplikovane. Ideálne to nebolo, ale stačilo to na to, že sme začali zápas pomaly otáčať. V úplnom závere rozhodla individuálna kvalita hráčov. Do budúcnosti sa musíme vyvarovať výpadkov, keď si súper dokáže vytvoriť náskok. Potrebujeme na to aj tréningový proces a ďalšie zápasové skúsenosti. Dúfam, že nám k tomu pomôže aj naša nová posila Lautaro Lopez. Máme v pláne ešte rozšíriť náš káder. Aj ostatné tímy ligy sa posilňujú, musíme na to reagovať,“ načrtol cestu za úspešným obratom tréner Rytierov Teo Hojč.

Domáci basketbalisti to mali rozohrané vynikajúco a fanúšikovia už videli koniec štvorzápasovej šnúry prehier. Lenže posledná štvrtina mala ďaleko od ideálu, najmä herný úsek 0:11, ktorým umožnili hosťom vyrovnať stav duelu. V tomto prípade bol Inter nechceným svedkom ďalšieho veľkého obratu v aktuálnom ligovom ročníku.

IMG 1388

„Bol to pre nás nešťastný záver zápasu. 38 minút sme hrali dobre, na konci sme im dovolili, aby sa vrátili do stretnutia a potom aj zaslúžene vyhrali. Trochu nám odišla koncentrácia, je to pre nás veľká škola, musíme sa z toho poučiť. Je to škoda, lebo Spišiaci sú kvalitným tímom, mali sme na dosah výhru. Nedá sa nič robiť, musíme sa pripraviť na piatkový zápas v Leviciach,“ zamyslel sa rozohrávač Interu Goran Bulatovič.

Hrdinom koncovky bol Patrick McGlynn. Do predposlednej minúty premenil len 1 z 5 pokusov z trojkovej vzdialenosti, ale za 74 sekúnd dal tri trojky za sebou a v podstate s klaksónom rozhodol o triumfe svojho tímu: „Bol to naozaj veľmi dobrý zápas. Prehrávali sme v stretnutí aj dvojciferným rozdielom, zomkli sme sa, podarilo sa nám vyhrať a obhájili sme líderskú pozíciu v súťaži. Výrazne sme zlepšili obranu, padli nám nejaké strely a vyšlo to. Áno, teším sa aj z mojich úspešných trojkových zásahov. Pri prvej trojke ma našiel Isaiah Washington, pri druhej som využil clony Michaela Fuseka a keď už som dal tie dve, tak som si veril aj na tretiu. Teší ma, že sme záver takto zvládli.“

IMG 1797

Zaujímavosťou je, že posledné sekundy rozhodovali aj pri prvej tohtosezónnej konfrontácii. Vtedy sa radoval z úspechu Inter, autorom víťaznej strely bol Jonas Zakas. Tentoraz sa nešťastne pošmykol a nemohol sa tak pokúsiť o možnosť poslať zápas do predĺženia. Namiesto toho zaznamenali „žlto-čierni“ už piatu prehru za sebou po výsledku 88:91.

„Patrick McGlynn je výborný strelec. Na konci zápasu už nám trochu chýbalo to správne sústredenie, nebránili sme tak agresívne ako by sme mali a súper to využil. Stále ťaháme sériu prehier. Chceli sme to prelomiť. Najmä spôsob, akým sme prehrali, bol nešťastný. Sme ale dobrý kolektív, skromne sme spolu vyhrávali, tak aj teraz potiahneme za jeden povraz. Skúsime sa čo najrýchlejšie naladiť na víťaznú vlnu,“ burcuje Bulatovič svojich spoluhráčov.

Foto: Vladimír Dorňák