• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Súboj Prievidze s Komárnom o 6. miesto upútal svojimi častými zvratmi. Silný nástup a ideálna koncovka napokon doviedla hostí k ukončeniu štvorzápasovej série prehier. Domáci predviedli viacero návratov, ale možnosť odpútať sa od Handlovej nevyužili, keď prehrali 71:79.

Družstvo z juhu Slovenska ako keby nechalo zabudnúť na to, že sa mu výsledkovo dlhšiu dobu nedarilo. V prievidzskej hale nastúpilo sebavedomo, dvakrát v prvom polčase viedlo už o 12 bodov, ale napokon sa zopakoval problém, ktorý ho trápi po väčšinu sezóny – strata koncentrácie. Prievidza dokázala ešte do polčasovej prestávky vyrovnať.

„Veľmi potrebné víťazstvo, pretože sme ťahali sériu prehier. Niektoré bodové straty prišli doma, čo nám zobralo zo sebavedomia. Teraz sa nám podarilo navyše uspieť vonku, v Prievidzi sa ľahko nevyhráva, takže to pre nás veľa znamená. Nejaké taktické veci sme sa snažili zmeniť, problémom však zostáva, že nemôžeme veľa trénovať, pretože sa hrá každé tri dni. Čo sa týka zápasu, tak viackrát sme prišli o vedenie z dôvodu, že sme neurobili skúsené rozhodnutia, ale napokon sme sa vrátili na správnu cestu, keď to bolo potrebné,“ zhodnotil cestu za víťazstvom tréner Komárna Zlatko Jovanovič.

Silnou zbraňou domácich v tomto zápase bolo, že viackrát zmazali vysoký náskok súpera. Dokonca vo štvrtej štvrtine necelé 4 minúty pred koncom viedli 69:67, neskôr 71:70. Nik z fanúšikov Prievidze ale nečakal, že v posledných 3 minútach už žiadne body v ich podaní neprídu.

27 (1)

„Do zápasu sme nevstúpili tak, ako sme chceli, odskočili nám aj na rozdiel 12 bodov. Proti súperovi ako je Komárno sa podobné manko veľmi ťažko doťahuje. Zle sme komunikovali, v útoku sme si málo posúvali loptu. Potom sa naša hra zlepšila. Keď sme sa dostali do vedenia, povedali sme si, ideme ďalej, ale v koncovke nám dali dve trojky a dokázali vyhrať. Musíme zlepšiť koncovky vyrovnaných zápasov a poučiť sa aj z tejto prehry,“ uviedol domáci Patrik Lukáč.

Komárno uštedrilo v koncovke rozhodujúci úder, keď 9-bodovou šnúrou vybojovalo len druhé vonkajšie víťazstvo v aktuálnom ligovom ročníku. „Ako vždy, v obrane to bolo dobré, ale v tomto prípade sa nám podarilo udržať v tejto činnosti konštantnosť. Nemali sme nejaké výrazné výpadky, ako tomu bolo v predchádzajúcich zápasoch, keď sme nabrali manko a už sme sa z toho potom nedostali. Aj keď sa Prievidza vrátila, tak sa udržala naša energia a koncentrácia na rovnakej úrovni,“ povedal Jovanovič.

64

Prievidza mala možnosť urobiť dôležitý krok na ceste za účasťou v play off, po tesnej prehre na Interi a domácej strate bodov, zostal jej náskok na Handlovú rovnaký a tak to bude ešte zaujímavá bitka o 7. miesto. „Do každého zápasu ideme s tým, že ideme vyhrať. Samozrejme, nie vždy sa to podarí. Každým tréningom a zápasom sa zlepšujeme. Hráme lepšie ako tím, veríme viac jeden druhému, snažíme sa minimalizovať nedostatky. Verím, že sa to postupne odzrkadlí aj v tabuľke a posunieme sa vyššie,“ myslí si Lukáč.

Hostia si naproti tomu veľmi polepšili, práve od Prievidze sa víťazstvom mierne odpútali a aj strata na 3. – 6. priečku nie je nejako výrazná. Dôležité bude na víkendové víťazstvo nadviazať. „Celkovo ide pre nás o dôležitý úspech, pretože si ním môžeme trochu prinavrátiť sebavedomie. Ten rytmus je ťažký, prehráte a o 2-3 dni je ďalší zápas. Udeje sa to isté, takže som rád za toto víťazstvo. Vyhrávať u súperov nie je v tejto sezóne jednoduché, nám sa to podarilo len druhýkrát. Musíme ešte viac bojovať o čo najlepšie umiestnenie do play off,“ dodal na záver tréner Komárna.

Foto: Ladislav Szibilla