• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ak by sme mali hľadať družstvo s najlepšími závermi v tomto ročníku, tak bez problémov by sme mohli ukázať prstom na Komárno. „Diabli“ zvládli v priebehu niekoľkých dní ďalší náročný a ťažký zápas, po výhre v Alpsko-jadranskom pohári zastavili ligové ťaženie Spišských Rytierov.

Oba celky sa nachádzali v podstate totožnej pozícii, v stredu odohrali odvetné štvrťfinálové zápasy v Alpsko-jadranskom pohári a v oboch prípadoch sa im podarilo postúpiť do semifinále. Po emočne vypätých chvíľach sa ale dokázali správne naladiť na ligu a divákom predviedli zaujímavý súboj o víťazstvo.

„Bol to fyzický a náročný zápas. Oba tímy hrajú v podstate nonstop, nie je jednoduché hrať každé tri dni. Myslím si, že sme hrali lepšie ako pred mesiacom. Lepšie sme si posúvali loptu a k tomu je momentálne skvelá tímová chémia,“ načrtol prvotné emócie po zápase domáci Luka Gašič.

Hostia zo Spiša začali prvý polčas lepšie, po väčšinu času vyhrávali, nie však nejako výrazným rozdielom – najviac o 6 bodov. Na juhu Slovenska mohli dosiahnuť už na 11. víťazstvo v Niké SBL za sebou, ktorým by sa pri zaváhaní Levíc na Interi, sa priblížili ešte viac k prvenstvu po základnej časti. V tretej štvrtine si však postupne nechávali ujsť ďalšie dva body do tabuľky.

 H0I2527

„Zápas v Alpsko-jadranskom pohári nám toho zobral celkom dosť, oba tímy hrali zo všetkých síl o to, aby sa dostali do Final Four. V tomto zápase sme v prvom polčase dokázali niekoľkokrát zastaviť súpera. Komárno strieľa za tri body, k čomu ich nútili, aby sme následne protiútokov skóroval a dostali sa skoro do vedenia. Dostať 43 bodov na súperovej palubovke je dobrá vizitka na polčas,“ myslí si rozohrávač Rytierov Patrick McGlynn.

Kľúčový bol v podstate začiatok poslednej štvrtiny. Najskôr sa síce jeho tím dotiahol na rozdiel bodu (69:70), ale následne „diabli“ odskočili úsekom 10:2 a v ďalších minútach si ho bezpečne kontrolovali. „V druhom polčase sme hrali lepšie v obrane, kontrolovali sme doskok a preto nám to išlo takto v tomto úseku hry. Padli nám neskôr aj strely za tri body, aj keď sme zahodili niektoré otvorené strely. Druhé stretnutie po sebe sme strieľali doma veľmi dobre, takže verím, že v tom budeme pokračovať. Víťazstvo je dôležité, poistili sme si 4. miesto v tabuľke. Chceme sa na tejto pozícii minimálne udržať, aby sme z nej išli do play off,“ uviedol Gašič.

 H0I2862

V Komárne sa napokon po výsledku 93:79 skončila úctyhodná 10-zápasová víťazná séria Spišských Rytierov. Nič sa prehrou nezmenilo, družstvo trénera Tea Hojča zostávala na čele tabuľky, pred blížiacim sa Slovenským pohárom je to však drobné varovanie. „Myslím si, že víťazná séria nám nepridávala žiaden tlak. Užívame si, že sme aj naďalej na čele ligy. Už sa tešíme na semifinále Slovenského pohára, v ktorom nastúpime proti veľmi dobrým Leviciam a dúfam, že uspejeme, aby sme mohli získať prvú trofej sezóny. Následne chceme pokračovať v dobrých výkonoch a zostať na prvej pozícii,“ uzatvoril pozápasové hodnotenie McGlynn.

Foto: Karol Scholtz