• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zápas o 5. miesto medzi Interom a Lučencom priniesol dva odlišné polčasy. Kým v tom prvom oslabený domáci tím mohol pomýšľať na úspech, tak druhý priniesol sebavedomú hru hostí, ktorá priniesla možno cennejšiu výhru ako tomu obvykle býva. „Pelikáni“ po výsledku 85:72 zaznamenali tretí úspech za sebou a čo je najdôležitejšie, v tabuľke preskočil práve svojho sobotňajšieho súpera.

Interisti chceli tiež pokračovať v dobrých výkonoch, ktoré ich zdobili pred a po ligovej prestávke. Doma nezačali najhoršie, po väčšinu prvého polčasu viedli, ale potom sa prejavila absencia stabilných hráčov v rotácii trénera Danila Rakočeviča – J.P. Moormana a Martina Kollera. „Museli sme sa vyrovnať s absenciami, ale plnohodnotne sa nám to nepodarilo. Lučenec hral tvrdo, menil dobre obranu. Hrali sme chvíľami aj zbrklo, v závere nám už došli sily. Máme na čom pracovať, aby sme v play off ukázali to najlepšie, čo je v nás. To, z ktorej pozície vstúpime do vyraďovacej časti, až tak neriešime. Dôležitejšie je, aby sme hrali kvalitne a stabilne, to je najpodstatnejšie,“ zhodnotil zápas za domácu stranu Marek Kozlík.

Lučenec sa prednedávnom rozlúčil s Tahjom Eaddym a paradoxne, odchod z pohľadu štatistík kľúčového hráča, družstvu prospel. Po horších výkonoch sa zverenci trénera Nenada Miloševiča opäť vrátili na správnu trasu. „Na zápas s Interom sme sa celý týždeň poctivo pripravovali. Myslím, že sme to v obrane dobre zvládli. Splnili sme to, na čom sme sa dohodli. Pomáhali sme si navzájom, hrali sme kolektívne. O tom, že nebudú hrať J.P. Moorman a Martin Koller sme nevedeli. Som rád za celý tím, že sa nám podarilo vyhrať,“ vravel spokojne Matej Siládi.

IMG 7049

Mladý krídelník sa suverénne chopil možnosti, ktorá prišla od trénera a za niečo vyše 10 minút stihol zaznamenať 11 bodov. Sebavedomie „pelikánov“ v druhom polčase priniesol natoľko komfortné vedenie, že priestor mohli dostať aj mladí Slováci na súpiske. Takmer každý sa odmenil aj bodovo, čím sa podieľal na dôležitej výhre.

„Som rád, že sa mi podarilo pomôcť tímu aj nejakými bodmi. Dostal som od trénera šancu, tak som sa ju snažil využiť. Po prvej úspešnej strele som sa uvoľnil, hráč sa dostane do pohody, dá sa povedať, že to už potom ide samo. Tabuľku príliš nesledujeme, ideme od zápasu k zápasu. Chceme vyhrať každé stretnutie a skončiť čo najvyššie v tabuľke pred play off,“ dodal Siládi.

IMG 7300

Interu v tejto sezóne Lučenec „nešmakuje“, bilancia 0-4 znamenala, že v sobotu večer sa po vzájomnom stretnutí tieto dva tímy v tabuľke vymenili. Nič ešte pre „žlto-čiernych“ nie je stratené, do konca základnej časti hrajú v Handlovej, Komárne a doma so Svitom. Lučenec naproti tomu privíta pred svojimi fanúšikmi Komárno, Spišských Rytierov a pôjde do Svitu.

„Ťažko to zhodnotiť (pozn. bilanciu 0-4). Vždy nám chýbali nejaké malé kroky, aby sme boli lepší. Skôr si myslím, že rozhodovali chyby. My sme ich chyby nedokázali využiť, naopak my sme strácali lopty. Neviem povedať, či nám štýl Lučenca nevyhovuje alebo je v tom niečo iné. Musíme brať ako fakt, že je to jediné družstvo, ktoré sme v tejto sezóne nezdolali,“ uviedol na záver Kozlík.

Foto: Vladimír Dorňák