• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Z bodového pohľadu na úvod play off najmenej atraktívny zápas, ale rozhodne nemožno povedať, že by Levice a Inter Bratislava nechceli potešiť oko diváka. V hre bolo predsa len veľa, keďže oba tímy nemali ideálny záver základnej časti. Patroti sa napokon lepšie preladili na nasadenie vyraďovacích súbojov, svojho súpera útočne odzbrojili a prvý bod v sérii majú vo svojich rukách.

Útočne to bol z oboch strán viac ako kostrbatý začiatok, zahadzovali sa aj ľahké šance a skóre pribúdalo len veľmi pomalým tempom. Lepšie sa s tým v prvom polčase vysporiadali domáci, čo sa pri celkovom obrázku stretnutia ukázalo ako kľúčové. „Možno tá určitá nervozita a neskúsenosť, sme mladý tím, okrem Bulatoviča a Kozlíka nemáme skúsenosti s play off zápasmi. Myslím si, že šancí sme mali dosť, musíme ich len dobre využiť a sústrediť sa. Dúfam, že v stredu nám to padne,“ zhodnotil polčasových 23 bodov Interu Martin Koller.

Rýchle dvojciferné vedenie dodalo Leviciam potrebnú hernú istotu, ktorou si tak napravili reputáciu u fanúšikov po zbabranom stretnutí v Prievidzi. V ďalších minútach celkom skúsene a hlavne s ľahkosťou odstavili ofenzívnu silu Interu. Rotovanie vyššieho množstva hráčov unavilo opory na hosťujúcej strane a nebyť dohrávania v závere, tak by strelecký účet „žlto-čiernych“ mohol byť ešte nižší.

DSC 8533

„Je ťažké byť hneď, po takom zápase v Prievidzi, na druhý deň s úplne čistou hlavou. Som rád, že sme si týmto stretnutím trochu náladu vylepšili. Myslím si, že väčšinou tam bolo to, čo sme chceli. Dôležitá je, že tam bola energia a že sme jeden za druhého zabrali ako tím. Najpozitívnejšia bola asi kolektívna stránka hry, potrebujeme, aby nám to šlo takto aj naďalej,“ uviedol tréner Levíc Michal Madzin. O zmenách v hernom prejave na neho nadviazal jeho zverenec James Padgett: „Zapracovali sme na veciach, ktoré sme kazili v predchádzajúcom stretnutí. Ak sa koncentrujeme na obranu, premieňanie striel v útoku, posúvanie lopty, tak hráme dobre. Prvé stretnutie v sérii je vždy obzvlášť dôležité, chcete niečo dokázať a hlavne vyhrať, aby sme k súperovi cestovali s nejakým momentom. My sme sa po mentálnej stránke pripravili na play off.“

Na strane Interu sa nedarilo podľa predstáv mnohých oporám, čo sa ukázalo aj na konečnom rezultáte a tiež celkovej úspešnosti streľby – 28%. „Ja som už dávnejšie povedal, že nechcem hľadať nejaké alibi alebo výhovorky. Kto vie, tak trochu to bolo aj o tom preladení na play off. Levice vedeli, že čo ich čaká. Aj naši hráči to musia pochopiť, ak chcú hrať v živote dôležité zápasy, tak ich musia zvládnuť. Z našej strany nebol žiaden tlak, poctivo sme sa pripravovali, máme dobrú atmosféru a chémiu v tíme. Dúfam, že teraz zdvihneme hlavu a v stredu odohráme dobrý zápas,“ vyjadril sa kouč hostí Danilo Rakočevič.

DSC 8306

Aj na úvod tejto série sa potvrdilo povestné a často opakované pravidlo - „môj dom, môj hrad“. Výhoda je teraz na levických pleciach, ale to ešte nič nemusí znamenať, čo potvrdzujú aj slová Madzina: „Teraz je dôležité zabudnúť na to, čo bolo v prvom zápase, pretože to bude úplne iné. Už sme to tam dvakrát videli a verím, že už presne vieme, aký bude na Interi zápas. Je na nás, aby sme to do tretice zvládli.“

Hala na Vietnamskej je stále pre Inter silnou zbraňou, veď úradujúceho majstra a svojho súpera v play off dokázal v oboch doterajších prípadoch celkom hladko a jednoznačne zdolať. Teraz to bude o to dôležitejšie, pretože prípadný neúspech znamená koniec účinkovania v sezóne 2022/2023. „Základ by malo byť to, že ak v stredu prehráme, tak je koniec sezóny. Musíme nastúpiť odvážne. Tak sme začali aj tu, v Leviciach, ale v útoku musíme hrať našu hru. Samozrejme, súper vie, čo hráme, za celú sezónu sme sa spoznali. My nemáme 10 hráčov, aby sme niečím prípadne prekvapili. Chceme hrať v útoku agresívnejšie, behať, makať a v obrane začať podobne, ako v tomto stretnutí. Verím, že chlapci odovzdajú maximum a počas celých 40 minút sa nevzdajú,“ vyhlásil na záver Rakočevič.

Foto: Lukáš Droppan