• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V klasickom rytme streda-sobota sme odohrali druhé štvrťfinálové stretnutia. Kto sa prepracoval do nášho tradičného výberu?

Osobnosť kola

Osobnosť tohto kola sa prekvapivo nezrodila u víťazného tímu, ale individuálny výkon Miloša Markoviča prevyšoval nad ostatnými. Levický pivot sa proti košickým podkošovým hráčom dokázal presadzovať počas takmer celého duelu, nakoniec z toho bolo vynikajúce "double-double" za 27 bodov a 13 doskokov, ku ktorým ešte pridal aj 3 asistencie a rovnaký počet ziskov. Mrzieť ho môže akurát fakt, že Levice prehrávajú v sérii s Košicami 0:2. Po pomalšom rozbehu pod Tatrami to bol v podaní Bernarda Thompsona ďalší z rady stabilne kvalitných výkonov. Komárňanský krídelník si zapísal do štatistík 24 bodov, 6 doskokov a 2 zisky. Všestranne nápomocný bol v bratislavskom derby rozohrávač Interu Ronnie Taylor. Ten si tiež pripísal "double-double", v jeho prípade za 10 bodov a 11 doskokov. Okrem toho ešte doskočil šesť lôpt, získal dve lopty a bol až osemkrát faulovaný.

 

Slovenský hráč kola

V minulom kole bol žolíkom Filip Halada, tentoraz zahviezdil v tíme úradujúceho majstra Marek Kozlík. Na cennom víťazstve "lodiarov" mal podiel v podobe 22 bodov, jednej asistencie a jedného zisku. Skoré vyfaulovanie Radoslava Rančíka stálo pravdepodobne pivota Interu ocenenia najlepšieho hráča druhého kola štvrťfinálových stretnutí. Skúsený hráč "žlto-čiernych" stihol za necelých 14 minút dať obdivuhodných 20 bodov, získať 4 doskoky a zapísať si aj 2 asistencie. Dobrú play-off formu preukazuje aj reprezentačný krídelník v službách Košíc Stanislav Baldovský. "Baldymu" ušlo len tesne "double-double", ale 10 bodov, 9 doskokov a 2 asistencie rozhodne nie sú zlým výkonom.

 

Šiesty hráč kola

V doterajšom priebehu série Košíc a Levíc sú povestným x-faktorom rozohrávači, čo sa potvrdilo aj v druhom meraní síl, kde nás najviac zaujal Miloš Dimič. Srbský rozohrávač sa rozohral k stabilným výkonom, za čo si vyslúžil veľkú dôveru od trénera Brajkoviča. Proti Patriotom zaznamenal za 27 minút 18 bodov, 8 doskokov, ale až 14 získaných faulov, čím vyrovnal tohtosezónny rekord trojice Banniter, Petrucelli a Wisseh. Až päť úspešných pokusov za tri body predviedol Martin Bílik v stretnutí s Karlovkou. Krídelník "žlto-čiernych" prispel k víťazstvu svojho tímu celkovo 19 bodmi, 3 doskokmi a 2 blokmi. Z tímového výkonu Prievidze nás najviac v stretnutí pod Zoborom zaujal Marko Batina, autor 13 bodov, 6 doskokov, 2 asistencií a 4 ziskov.

 

Strelec kola

Najviac to padalo Milošovi Markovičovi, ale ani jeho 27 bodov nestačilo v konečnom účtovaní na nováčika z Košíc.

 

Najlepšia päťka kola

Dirigentský post rozohrávača patrí Milošovi Dimičovi, pozície krídiel obsadili v našej päťke Bernard Thompson a Marek Kozlík a pod košom by mal miestenku Miloš Markovič a Radoslav Rančík

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN