• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Veľmi podobný priebeh mal aj druhý štvrťfinálový zápas medzi Svitom a Komárnom. Lodiari dali po prvom polčase 33 bodov v tretej štvrtine, čím otočili vývoj zápasu na svoju stranu a po výhre 101:89 môžu v sobotu ukončiť sériu.

Podobne ako v prvom stretnutí, tak aj úvod druhého štvrťfinále vyšiel lepšie hráčom Iskry. „Zápas sme začali dobre, vychádzala nám naša hra a zápasový plán, ale v druhom polčase sme ju prestali hrať. Pričasto sme strácali sme loptu, z čoho pramenili ľahké koše,“ zamyslel sa nad stredajším duelom domáci Shore Adenekan. Svit mal dokonca v úvode druhej štvrtiny 10-bodové vedenie, ale nakoniec povolil Komárnu stiahnuť na polčasových 46:43. „Začali sme pomalšie, Svit potiahol bodovo, ale nič sme na našej hre nezmenili. Prišla tretia štvrtina, ktorú odštartoval náš skvelý líder T.J. Bannister, ku ktorému sa pridal skvelo strieľajúci Marek Kozlík a Bernard Thompson. Tieto všetky faktory nám priniesli vedenie o 18 bodov,“ myslí si komárňanský P.J. Alawoya.

Po prestávke však prišiel výpadok Podtatrancov, čo využilo Komárno. Dostalo sa do streleckej pohody, ožili viacerí kľúčoví hráči, výsledkom čoho bolo, že v tretej štvrtine dal majster 32 bodov, pri čom jeho súper dal o 18 bodov menej. „Kľúčom k nášmu víťazstvu bolo hrať našu hru, podobne ako v prvom zápase. Naša defenzíva, vypomáhanie a dobrý rytmus zohrali v konečnom meraní svoju úlohu,“ skonštatoval Alawoya. Zverenci Rudolfa Juga nedokázali v druhom polčase na zlý vývoj zápasu reagovať, až v samotnom závere sa priblížili súperovi na jednociferný rozdiel, to však už bolo neskoro. „Prestali sme sa sústrediť na našu hru, zle sme riešili herné situácie a tiež naša obrana nebola na požadovanej úrovni,“ povedal krídelník Svitu.

Svoju rolu v stretnutí zohral aj fakt, že tím Komárna vycestoval do Svitu deň pred zápasom, s čím súhlasí aj Alawoya: „Skvelé rozhodnutie nášho manažéra Huga Paulíka, veľmi nám to pomohlo. Cítili sme sa pred zápasom sviežejšie.“ Lodari po výsledku 101:89 vyhrávajú v štvrťfinálovej sérii 2:0 a v sobotu pred domácim publikom môžu ukončiť Svitu sezónu.

„Svit je veľmi dobrým tímom, ale ako tím si želáme ukončiť sériu v najskoršom možnom termíne. Vieme však, že Svit nám to nedaruje ľahko. Musíme preto ešte viac pracovať a pripraviť sa na sobotňajší zápas,“ dodal na záver hodnotenie P.J. Alawoya. Iskra má pred sebou zápas sezóny, v ktorom prípadný neúspech bude znamenať koniec sezóny, preto je úloha podľa Adenekana jasná: „Do stretnutia musíme vstúpiť s veľkou energiou a urobiť všetko preto, aby sa táto séria ešte vrátila do Svitu.“

FOTO: DANIEL FAIX