• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Keď prichádza na svet syn basketbalistu, tak to musí byť s plnou parádou! Rozohrávačovi Radenkovi Pilčevičovi sa pred dvomi dňami narodil v srbskom Čačaku syn Nikša a jeho spoluhráči sa pri tejto príležitosti utrhli z reťaze. Konto vicemajstrovského Komárna zaťažili krásnym počtom 111 bodov a vytvorili tak nový bodový rekord klubu KB Košice. Doterajším maximom bolo 110 bodov zo stretnutia uplynulej sezóny v Spišskej Novej Vsi. 

“Chcem sa úprimne poďakovať chlapcom a divákom v hale. Od prvej chvíle som cítil ich silnú podporu a som rád, že sme príchod Nikšu na svet oslávili takýmto víťazstvom. Bol to vyložene strelecký deň a diváci si to museli užiť. Hlavne zo začiatku to ale nebolo ľahké a súperovi sme dokázali odskočiť až zlepšenou obranou,” uviedol po triumfe 111:90 výborne naladený Radenko Pilčevič. Basketbalové povinnosti mu nateraz neumožnili potešiť sa synčekom naživo, po zápase v Nitre však určite naberie expresnú rýchlosť smerom Srbsko. “Samozrejme, na manželku a malého sa už veľmi teším. Nikša meria 51 centimetrov a váži 3,5 kilogramu. Všetko je našťastie v poriadku a obaja sú zdraví a spokojní. Škoda, že nemôžem byť s nimi, ale v tejto chvíli sa sústredím na svoje basketbalové povinnosti. Vydám sa za nimi po súboji v Nitre a doma si ich užijem počas štyroch dní. Potom sa vrátim k tímu, pretože liga pokračuje aj počas sviatkov.”

Po našom rozhovore sa Radenko pobral do šatne, kde ho už netrpezlivo očakávali spoluhráči. Rekordné víťazstvo a predovšetkým nový člen “býčej” rodiny si predsa zaslúžia oslavu.

“Neviem či to môžem prezradiť, ale príchod každého dieťaťa na svet sa musí zapiť a tak sme priniesli fľaštičku whisky a nejaké koláčiky. Malý Nikša musí na diaľku cítiť, že sa z neho všetci tešíme,” pousmial sa Maurizio Galata. “Krátko to oslávime a potom sa budeme opäť plne koncentrovať na zápas v Nitre.”

Aj podľa asistenta trénera Richarda Leška predstavovala udalosť v rodine srbského rozohrávača špeciálnu motiváciu pre celý tím. “Toto víťazstvo venujeme určite malému Nikšovi. Všetci sme mu poblahoželali a milá bola i reakcia divákov. Celkovo išlo o pekný večer, veď takýto ofenzívny basketbal sa musel divákom páčiť.”

“Nepamätám si, kedy som dal so svojim tímom toľko bodov. Keď to ale padá, tak prečo nie?” nadviazal Galata, ktorý prispel k vysokému víťazstvu trinástimi bodmi a šiestimi doskokmi. Na palubovke strávil takmer 28 bodov, za čo mohlo určite aj zranenie členku Vladimira Ivelju. “Verte mi, bol by som oveľa radšej, ak by bol Vlado zdravý. Nikto nechce na palubovku na základe zranenia spoluhráča. Verím tomu, že to nebude také zlé, ako keď bol zranený pred pár mesiacmi. Našou úlohou je ale v takýchto prípadoch zabrať ako kolektív.”

Zranenie Ivelju nepotešilo ani Richarda Leška. “Každé zranenie predstavuje nepríjemnosť. Chalani našťastie Vlada zaskočili a všetci veríme, že nepôjde o nič vážne. Ak už ale malo zranenie prísť, tak možno toto je na to “najvhodnejšie” obdobie. Po stredajšom zápase v Nitre máme totiž voľno do 28. decembra a Ivelja tak bude mať potrebný priestor na doliečenie.”

Posledný zápas pred sviatkami odohrali Býci 14. decembra na palubovke Nitry.

Highlighty zo zápasu Košice - Komárno:

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk