• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tretie semifinálové zápasy priniesli dramatické zápletky, v ktorých podali niektorí hráči až hrdinské výkony. Kto z nich sa však dostal do nášho výberu?

 

Osobnosť zápasu

Prievidza - Košice: Igor Marič - chorvátsky snajper opäť pálil ostrými, hlavne v závere pomohli jeho úspešné pokusy tímu, aby sa ujal vedenia v sérii. 50% úspešnosť trojkových pokusov, celkovo 18 bodov, ku ktorým treba ešte pripočítať 8 doskokov, 4 asistencie a 2 bloky. 

Inter - Komárno: Bernard Thompson - v prvom polčase si na neho hráči Interu dávali pozor, ale krídelník Komárna úradoval pri fantastickom obrate v závere. Sršal sebavedomím a istotou, s ktorou premieňal všetko. Neomylný z čiary trestných hodov, najlepší strelec duelu s 29 bodmi, tiež autor 6 doskokov, 3 asistencií a až 9 získaných faulov. 

 

Slovenský hráč zápasu

Prievidza - Košice: Michal Baťka - konzistentné výkony reprezentačného pivota tentoraz nepomohli k naplneniu vytúženého víťazstva na prievidzskej palubovke. Košický hráč zaznamenal 13 bodov, 6 doskokov, 2 asistencie a rovnaký počet blokov.

Inter - Komárno: Marek Kozlík - energický v obrane a veľmi nenápadný na ihrisku. Komárňanský bojovník sa aj tentoraz podriadil tímovému úspechu, ale za 17 minút stihol pomôcť k víťazstvu 12 bodmi a 3 doskokmi.

 

Šiesty hráč zápasu

Prievidza - Košice: Milan Stanojevič - často prehliadaný a domácimi fanúšikmi kritizovaný hráč, umlčal v sobotu všetkých svojich kritikov. Stanojevič sa stal hrdinom tretieho semifinálovému duelu, keď kľúčové strely našli svoj cieľ. Z pozície lavičkového hráča sa s 21 bodmi stal najlepším strelcom svojho tímu, do štatistík si zapísal aj tri doskoky a dva zisky.

Inter - Komárno: Jan Kratochvíl - strelecky neoslnil, ale séria piatich bodov v rade naštartovala obrat jeho tímu. Kapitán úradujúceho majstra premenil len dva pokusy z poľa, ale jeho 7 bodov, dva doskoky, jedna asistencia a blok mali viac ako rozhodujúcu váhu v zápase s Interom.

 

Strelec zápasu

Strelecky kraľoval opäť hráč Komárna, honor tentoraz patrí Bernardovi Thompsonovi, autorovi 29 bodov.

 

Najlepšia päťka

Z duelu v hlavnom meste sa do základnej päťky dostal P.J. Alawoya a Bernard Thompson, z Hornej Nitry Igor Marič, Reggie Keely a Milan Stanojevič.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK