• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Súboj predposledného tímu tabuľky s posledným mal veľkú dôležitosť aj z pohľadu šancí na účasť v play off. Čakanie na víťazstvo ukončila domáca Karlovka, Spišiakov vyprevadila z ich palubovky s prehrou 74:96.

Zápas bol v podstate rozhodnutý už po dvadsiatich minútach, „vysokoškoláci“ dominovali v tejto časti stretnutia, čo dokumentovalo aj polčasové skóre 56:21. Hostia v úvode súboja prepadli na celej čiare, nič sa im nedarilo, prvú štvrtinu napokon prehrali 9:28. V druhom polčase sa síce zlepšili, ale duel sa im už nepodarilo otočiť.

„Po reprezentačnej prestávke sme prišli do Bratislavy dobre naladení. Snažili sme sa hráčov namotivovať, dostať tím do pohody. Hráči dostali voľno, boli so svojimi rodinami. Aj tréningy vyzerali dobre. Tomu, čo sa dialo v prvom polčase, jednoducho nerozumiem. Nepremieňali sme otvorené strely, strely spod koša, náš pivot Ninkovič nemôže mať takú zlú bilanciu streľby. Za druhý polčas môžem svoj tím pochváliť za to, že sa neodovzdal osudu a bojoval až do konca. Je pravda, že nám chýbajú štyria hráči základnej päťky, ale o tom už nechcem hovoriť. Napriek týmto absenciám sme mohli zahrať na pôde Karlovky oveľa lepšie,“ hodnotil duel tréner Spišskej Novej Vsi Erich Korfanta.

„Novovešťania“ ťahajú sériu prehier, na Karlovka to už bola v poradí jedenásta. Kvalitnými výkonmi sa v jej drese však v poslednom čase prezentuje švajčiarsky pivot Michel-Ofik Nzege. Dominoval aj proti bratislavskému celku, keď zaznamenal 30 bodov. „Stretnutie sme rozbehli veľmi pomaly, nedostávali sme sa do tempa. V druhom polčase sme už hrali vcelku dobre, ale na domáci tím, ktorý už mal utvorený dostatočný náskok, to nestačilo. Máme mladý tím, musíme pracovať ďalej. Verím, že sa už budeme len zlepšovať,“ zhodnotil zápas Nzege.

 

Po piatich prehrách v rade neponechala Karlovka tentoraz nič na náhodu, svojho súpera v prvom polčase doslova prevalcovala. Tréner Peter Ivanovič tak mohol dať v zápase priestor všetkým hráčom na súpiske pre tento duel. „Po prestávke, ktorú vyplnil zápas reprezentácie, sme si trochu oddýchli od basketbalu. Mali sme aj väčšiu chuť si zahrať. Koncentrovali sme sa na tento duel, tak ako sme mali a výsledkom bolo víťazstvo. Nechceli sme dopustiť scenár aký sa udial v zápase so Žilinou. Aj v ňom sme dlho viedli, ale napokon sme prehrali. Škoda, že sme sa proti Spišiakom v druhom polčase uspokojili a nechali sme súpera skorigovať stav stretnutia. Dôležitá je však výhra. Tú máme a teda aj dva body. Sme radi,“ povedal po zápase domáci Roman Vido.

Karlovka má v aktuálnom ročníku jasný cieľ, po minuloročnej absencii v play off chce v základnej časti sezóny 2017/2018 obsadiť minimálne ôsme miesto. V tomto boji však nie je sama, okrem Spišskej Novej Vsi si robí zálusk aj Žilina alebo Handlová. „Určite chceme ísť do play off, v tejto sezóne je to náš jednoznačný cieľ. Podľa mňa máme s týmto kádrom aj na lepšie umiestnenie, akým je ôsme miesto. Podmienkou však je hrať koncentrovane celých 40 minút v každom stretnutí,“ uzavrel rozhovor pivot Karlovky.

Čo ukázal zápas: Výbornú streleckú úspešnosť Karlovky za tri body a z čiary trestných hodov. V porovnaní so súperom zaznamenali až o osem trojkových pokusov viac. Kľúčom k úspechu bol taktiež tímovejší výkon, menší počet stratených lôpt a väčší bodový príspevok lavičky.

Highlighty zo zápasu Karlovka – Spišská Nová Ves:

Foto: Martin Šopinec