• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po deviatich víťazstvách v rade a dvoch predošlých triumfoch o tridsať bodov nad Handlovou, boli fanúšikovia KB Košice pred stredajším súbojom proti Baníkom naladení na ďalší presvedčivý triumf. Býci napokon vyhrali o 16 bodov a magická stovka ostala visieť na vlásku, až také jednoduché to však nebolo.

„Viem, že sa teraz od nás očakávajú iba stovky a výhry o tridsať bodov. Na hráčoch sa však možno prejavila aj únava a takýto slabší výkon beriem ako budíček do ďalších zápasov. Podstatné však je, že sme vyhrali,“ zdôraznil po triumfe 98:82 tréner KB Košice Miljan Čurovič.

Košičania viedli v druhej štvrtine aj o dvadsať bodov, no osem minút pred koncom to bolo po úspešnom dvojbodovom pokuse Jovana Djordjeviča už len o štyri.

„Víťazstvo sa rodilo ťažšie, ale je tam, kde má byť,“ pridal košický kormidelník. „Sme radi, že sme vyhrali desiaty zápas v rade. Handlová bojovala, hrala fakt výborný zápas a držali sa na dosah. Som však rád, že sme to zvládli a máme zaslúžené víťazstvo.“

Za dve veci, ktoré ho potešili najviac, označil tréner Čurovič víťazstvo a výkon Stana Baldovského. Dvadsaťosemročný krídelník nastrieľal 19 bodov, ku ktorým pridal tri asistencie a štyri doskoky.

„Som rád, že mi to padalo a pomohol som tímu bodmi. Celý tím však bojoval a klobúk dole pred chlapcami za bojovnosť v obrane i v útoku. Naozaj to nebolo jednoduché. Zvládli sme to a po pár dňoch voľna sa začneme pripravovať na Žilinu,“ vyslovil sa „Baldy“, ktorý jedným dychom priznal, že vzhľadom na priebeh mohlo ísť aj o hladší zápas. „Viedli sme už o dvadsať bodov a možno sme sa trošku uspokojili a poľavili sme v obrane. Súper sa dotiahol na štyri body, ale napokon sme vyhrali a to je to podstatné. Sviatky si tak môžeme užiť na víťaznej vlne.“

V rámci spomínanej triumfálnej série porazili Košičania všetkých možných súperov a v tabuľke sa dostali do závesu za vedúci Inter.

„Osobne som s týmto veľmi spokojný. Viem, ako chlapci bojujú a koľko síl nás stála táto šnúra. Iste, proti Handlovej sme mohli podať a lepší výkon, ale treba uznať aj výkon Handlovej, ktorý bol veľmi kvalitný. Som preto spokojný,“ vyslovil vnútorný pocit tréner Miljan Čurovič, ktorý vyzdvihol aj svojho náprotivka na striedačke Baníkov Dušana Kasuma. „Vidieť, že posunul hru Handlovej smerom nahor a verím, že budú hrať ešte lepšie. Myslím si, že budú nepríjemným súperom pre každého v lige.“

Srbský tréner Handlovej prijal prehru športovo a po stretnutí košickej strane poblahoželal. „Gratulujem Košiciam k víťazstvu. Rovnako tak však ďakujem svojim hráčom za predvedenú bojovnosť. Vyhralo lepšie mužstvo, ale ešte päť minút pred koncom sme boli na dosah,“ povzdychol si Kasum.

Kapitán Handlovej Ondrej Haviar považoval prehru o 16 bodov za príliš krutú. „Konečný výsledok veľmi neodzrkadľuje vyrovnaný priebeh zápasu. Po zlom začiatku nám odskočili na dvadsať bodov, ale potom sme zmenili tempo a obranu na zónovú. Začali sme hrať lepšie v útoku, premenili sme pár striel z voľných pozícií a hra sa vyrovnala. Škoda, že nám napokon odskočili, pretože to bolo celkom vyrovnané. S našou hrou však môžeme byť spokojní a dúfam, že to bude takto pokračovať ďalej.“

Handlovej chýbali podľa Haviara aj body Američana Marcusa Tyusa, ktorý sa zúčastnil nedávneho Zápasu hviezd v Bratislave. „Je to jeden z našich najlepších strelcov a nebol tu s nami kvôli podvrtnutému členku z včerajšieho tréningu. Dostal voľno na doliečenie, pretože pre nás budú dôležitejšie zápasmi s našimi tabuľkovými susedmi. Z tohto pohľadu sme veľmi radi, že sme vyhrali v Žiline a práve také súboje musíme zvládať. Dôležité je dostať sa do play-off a potom sa môže stať všetko,“ dodal realistickým tónom Haviar.

Highlighty zo zápasu Košice - Handlová:

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk