• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Už istý víťaz základnej časti SBL Inter Bratislava sa na jubilejné desiate víťazstvo za sebou natrápil, proti tretiemu Svitu stratil 16-bodový náskok a až finiš v záverečnej štvrtine im priniesol triumf 73:68.

 

„Žlto-čiernych“ už nemôže nik zosadiť z trónu a možno práve táto skutočnosť sa premietla aj do ich hry a nasadenia. Svit totiž prišiel bez tlaku a s uvoľnenou hrou znepríjemňoval domácim cestu za ďalším víťazstvom. „Podtatranci“ síce prehrávali aj 29:45, ale po prestávke sa pustili do obratu. V 31. minúte dokonca viedli 54:53, ale potom sa opäť k slovu dostal Inter.

„Myslím si, že hlavami sme boli niekde inde, chýbala väčšia koncentrácia na stretnutie. Asi sme si boli príliš vedomí toho, že sme víťazmi základnej časti. To sa prejavilo aj v nasadení počas zápasu. Nemalo by sa to stávať,“ hodnotil domáci rozohrávač Goran Bulatovič.

Bratislavskému celku chýba už dlhšiu Nemanja Barač, Iskra si musela poradiť bez svojho najlepšieho strelca Sašu Avramoviča. No i tak boli lídrovi viac ako vyrovnaným súperom.

„Aj napriek tomu, že sme v prvom polčase prehrávali o 16 bodov, tak som rád, že sme to bojovnosťou a kolektívnym výkonom dokázali zvrátiť a dokonca sme sa aj dostali do vedenia. Inter sa však potom upokojil. Rozumnou hrou a kvalitou si opäť vybudoval náskok a ten už udržal do konca zápasu,“ povedal tréner Svitu Michal Madzin.

 

Inter zaznamenal desiatu výhru po sebe v súťaži. Už je isté, že v prvom kole play off narazia na Spišskú Novú Ves. Pod vedením nového trénera Aramisa Nagliča majú v podvedomí istotu výhry v základnej časti a mysľou už sú vo vyraďovacej časti. Aj tak si však udržali pod novým koučom stopercentnú bilanciu.

„V podvedomí to máme. Samozrejme, je dobré, že sme prví a nikto nás už nemôže predbehnúť. S novým trénerom si môžeme nacvičiť niektoré nové veci. Nemôžeme však dovoliť, aby sa to prejavovalo v slabšom nasadení v zápasoch. Musíme sa z toho poučiť. Pred play off si už podobné výpadky nebudeme môcť dovoliť. Nastavenie musí byť iné,“ dodal Bulatovič.

Svit má naproti tomu ešte o čo bojovať, v hre je hlavne tretia pozícia po základnej časti. Boj o ňu ešte bude dramatický, postarala sa o Prievidza, ktorá uspela v Leviciach. Bodovo sa na Iskru dotiahla, v jej prospech však hovorí bilancia vo vzájomných zápasov.

„Prekvapení v lige je veľa, toto je jedno z nich. Našim cieľom je vyhrávať zápasy. Nemôžeme však ovplyvniť výsledky ostatných družstiev. Koncentrujeme sa na svoje výkony. Uvidíme, ako sa to všetko vyvinie. Pripravujeme sa na play off. So súpermi, na ktorých narazíme si zmeriame sily. Dúfam, že budeme úspešní,“ uzavrel Madzin.

Highlighty zo zápasu Inter – Svit:

Foto: Vladimír Dorňák