• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pre Levice a Handlovú to bol zápas sezóny. Zatiaľ čo úradujúci majster a víťaz Slovenského pohára bojoval o to, aby nepripustil predčasný koniec už vo štvrťfinále, tak „Baník“ mal na dosah veľké prekvapenie. Patrioti sa však v správnom momente zomkli, po výhre 82:65 už majú istotu cenného kovu.

Po utorňajšom nezdare na Hornej Nitre sa veľký tlak posunul na levickú stranu, keďže po ôsmich rokoch reálne hrozilo, že by úradujúci šampión skončil už vo štvrťfinále. Trénerovi Teo Hojčovi navyše pribudli nečakané starosti, v rozhodujúcom piatom zápase nemohol počítať s duom Nikola Gačeša a Dwayne Benjamin. Jeho zverencov to však zomklo a ani na malý moment nepripustili zaváhanie pred domácim publikom. „V rozhodujúcom zápase nám absentovala dvojica kľúčových hráčov, preto sme si uvedomovali dôležitosť situácia a myslím si, že nás to zomklo. Konečne sme podali tímový výkon,“ načal pozápasové hodnotenie pivot Levíc Boris Bojanovský.

Handlovčania sa mohli pred stretnutím cítiť psychicky na koni, ale piaty zápas vôbec neodštartovali dobre. Po necelých troch minútach prehrávali 0:7, neskôr dokonca 2:14. Streľba z nepripravených pozícií, prehrávanie súbojov pod košom, to všetko malo na podiel na tom, že ich súper sa rýchlo ujal výraznejšieho vedenia. „Mali sme ťažký začiatok. Levice urobili nejaké zmeny, od úvodu boli v defenzíve agresívnejšie. Nám zostávali ťažké strely, ktoré nepadli a súper sa ujal vedenia. Kouč odviedol dobrú robotu, keď sme sa dokázali zlepšiť v istom úseku. Robili sme lepšie rozhodnutia a na chvíľu sme sa priblížili. V zápasoch, v ktorých sme nad nimi zvíťazili, sme však viedli od začiatku. To nebol prípad tohto stretnutia,“ prezradil handlovský Nikolas Skouen.

DSC 1379 

Jeho slová potvrdzujú aj fakty, „žlto-zelení“ dokráčali k rozhodujúcemu bodu v sérii systémom štart-cieľ. V druhej štvrtine boli z ich strany badateľné mierne zaváhanie, ale inak mali zápas plne pod svojou kontrolou. „Bolo dôležité vstúpiť do súboja dobre, keďže v oboch zápasoch v Handlovej sme začali zle, a aj tak to dopadlo, keď sme prehrali. Tiež sme si uvedomovali serióznosť situácie, že to môže byť posledný zápas sezóny, ak nebudeme hrať dobrý basketbal. Bolo tam aj trochu zdravej nervozity pred zápasom, ale myslím si, že hneď, ako sme do zápasu vstúpili výborne, tak to opadlo,“ prezradil Bojanovský.

Hosťom nevychádzala stávka na trojbodovú streľbu a čo bolo asi najdôležitejšie, tak pod košom sa nechali súperom preskákať. „Ťažko povedať, čo bolo problémom, ale treba poďakovať Leviciam za to, že to bola vyrovnaná séria, ktorá mohla dopadnúť akokoľvek. Mali sme pravdepodobne najzapálenejších fanúšikov, vďaka čomu bol ten zážitok ešte o čosi lepší. Aj ich publikum bolo výborné, preto to bola dobrá štvrťfinálová séria. Vydali sme seba všetku našu energiu. Keď sa nám také podarí, tak treba žiť s výsledkom. Prajem im veľa šťastia v ďalšom kole,“ nešetril Skouen chválou na obe strany.

Levice sa tak opäť popasovali najlepším možným spôsobom s tlakom a zraneniami. V kľúčových okamihoch dokázalo družstvo zabrať a odmenou bude ďalšia medaila do klubovej vitrínky. Ešte však nie je známe, aká bude. Najskôr je totiž na programe semifinálová séria s Prievidzou. „Podali sme bojovaný a tímový výkon. Čo sa nám dvakrát nepodarilo v Handlovej, tak sme potvrdili aspoň takto doma. Sme radi, že sme postúpili,“ uzatvoril domáci center.

Highlighty zo zápasu Levice – Handlová:

Foto: Lukáš Droppan