• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Lučenca prežívajú vynikajúci štart do novej sezóny. Po domácom triumfe nad Komárnom sa im tentoraz podarilo vo svojom prostredí zdolať aj finalistu z predošlej sezóny Prievidzu. „Novohradčania“ opäť predviedli výkon, po ktorom celkom bezpečne dokráčali za ďalšími dvoma bodmi do tabuľky.

Kým v predchádzajúcom ročníku Lučenec získal len šesť víťazstiev v celej základnej časti, tak momentálne je po dvoch kolách stopercentný. Prievidza v stredu pricestovala s pečiatkou hladkej výhry nad Levicami, ale proti zverencom trénera Petra Jankoviča nemohla veľmi pomýšľať nad úspechom.

„Prievidza vzbudzovala ako minulosezónny finalista rešpekt, vyhrali v prvom kole nad Levicami a dali súperovi viac ako 100 bodov. Mali sme dobrý skauting, zabojovali sme, bili sme sa o každú loptu. Veľmi nám pomohol náš prvý zápas, ktorý sme vyhrali. Po zdolaní Komárna sme mali väčšie sebavedomie. Dali sme do stretnutia 100 percent, boli sme koncentrovaní a hrali sme ako tím,“ hovoril domáci krídelník Jaroslav Musil.

Finalista totiž predviedol v Lučenci diametrálne odlišný výkon, vo vedení bol len počas krátkeho momentu v prvej štvrtine, inak musel doťahovať manko. V jednej chvíli bolo dokonca 24-bodové, preto konečný výsledok (67:78) možno nevyzerá až tak zle.

„Išli sme do zápasu s tým, že chceme vyhrať. Súper nás preskákal, mali 14 útočných doskokov, zároveň sme mali množstvo stratených lôpt. S takouto bilanciou sa ťažko vyhráva zápas. Lučenec má iné mužstvo ako v minulej sezóne, dobre vstúpili do nového ročníka, verili si. A aj publikum vytvorilo domácemu tímu vynikajúcu podporu,“ povedal kapitán hostí Jakub Mokráň.

DSC 0417 

„Novohradčania“ prekvapili aj suverénnosťou, s akou si išli za víťazstvom nad favorizovanou Prievidzou. Rukopis skúseného trénera Petra Jankoviča začína byť čoraz badateľný, či už na predvedenej hre alebo na jednotlivých individuálnych výkonoch. Špeciálny náboj mal zápas pre Jaroslava Musila, keďže v predošlej sezóne obliekal práve farby súpera, ale ročník tam nedokončil.

„Bol to zápas ako každý iný, kde sa bojuje do poslednej minúty o víťazstvo. Predsa len to však bolo trochu špecifickejšie, keďže som tam hrával. Táto kapitola je už za mnou, tak som sa sústredil najmä na zápas. Trochu ma prekvapilo, že sme si vybudovali až taký veľký náskok. Základom bol výborný vstup do zápasu, nerobili sme žiadne veľké chyby. Tréner Peter Jankovič nás na zápas výborne pripravil a my sme dodržiavali dohodnutú taktiku,“ dodal Musil.

IMG 20191009 192823 

Hráči Prievidze ukázali zatiaľ v úvode sezóny dva veľmi rozdielne výkony. Doma zdolali bez väčších problémov Levice, na ihrisku súpera sa im však v Lučenci vôbec nedarilo.

„Trochu nám robila problém tvrdšia hra, ktorú pustili rozhodcovia. Lučenec sa do zápasu odrazil aj premenenými trojkovými pokusmi, na začiatku im padli úspešné strely a dostali sa do laufu. Z tejto prehry však nerobíme predčasné závery, sezóna sa len začína, verím, že sa to v budúcnosti na palubovkách súperov zlepší,“ uzavrel Mokráň.

Highlighty zo zápasu Lučenec – Prievidza:

Foto: Jozef Mikuš