• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Duel Spišských Rytierov s Handlovou mal svoj zaujímavý náboj. Domáci v jednej chvíli dominovali, dokumentovalo to 21-bodové vedenie, aby takmer opäť stratili zápas. Baník sa totiž dotiahol na rozdiel jediného koša, ale zo Spiša napokon neodchádzal s výhrou vo svojej premiére v novej sezóne.

„Novovešťania“ mali skvelý úvod do prvého stretnutia pred svojimi fanúšikmi. Hosťom dovolili len tri koše z hry a prvú štvrtinu vyhrali jasne 19:8. V ďalšom priebehu zveľadili svoje vedenie až na 21 bodov a v tamojšej športovej hale asi nik nepochyboval o tom, že víťazstvo zostane doma. Lenže sa takmer zopakoval scenár z víkendového duelu v hlavnom meste.

„Sezónu sme nezačali podľa predstáv, ale to patrí k basketbalu a životu. V šatni sme nechceli pred zápasom s Handlovou vytvárať na seba nejaký tlak. V prvom polčase sme hrali organizovane a tak, ako by sme chceli. Bolo to podobné ako v Bratislave. Druhý polčas sme začali nekoncentrovane a dovolili sme súperovi vrátiť sa do zápasu. Robili sme chyby v obrane, útok nebol dobre organizovaný. Potom sme zrýchlili pohyb lopty. Dokázali sme si opäť vytvoriť náskok, ktorý sme už nepustili,“ ohliadol sa za dianím v zápase pivot Rytierov Michal Čekovský.

Na Handlovej bolo vidieť dlhšiu absenciu, ktorá bola zapríčinená voľnom v úvodnom kole nového ročníka. S podobným scenárom sa Baník musel popasovať opäť po roku. Aj tu možno vidieť príčiny pomalšieho rozbehu zverencov trénera Danila Rakočeviča. Do tempa sa dostali až v druhom polčase, kde neboli ďaleko od dokonalého obratu. Chýbal tomu povestný krôčik, ktorý ich rival dokonale zúžitkoval.

DSC 1133

„Do zápasu sme nenastúpili s takým nasadením ako sme chceli. Domáci hrali oveľa agresívnejšie, tvrdšie ako my, nevedeli sme si s týmto štýlom hry poradiť. Aj preto sme prehrávali až o 21 bodov. Druhý polčas sme sa výrazne zlepšili, v obrane sme začali robiť to, čo sme mali, premieňali sme viac streleckých pokusov. Dokázali sme sa Spišskej Novej Vsi priblížiť na rozdiel dvoch bodov. Pri tom naháňaní náskoku súpera sme však stratili veľa síl. Domáci to využili, majú výborný tím a v záverečnej štvrtine si už výhru postrážili,“ uviedol rozohrávač MBK Goran Bulatovič.

V dobrom svetle sa prezentoval Čekovský, ktorý je opäť po dlhšej prestávke v plnom zápasovom nasadení. Pred domácim publikom sa prezentoval dobrou energiou a tiež neomylnou streľbou z poľa. Sila Rytierov sa bude postupne zvyšovať, čo si myslí aj samotný hráč: „Začal by som od seba. Je dosť vidieť, že som desať mesiacov nehral. Nemám ešte ten pravý basketbalový feeling, či už sa to týka bloku, doskoku, ale zlepšuje sa to. Začínam si viac veriť. Ako tím musíme zlepšiť obranu, postupne, keď sa lepšie zohráme, príde aj útok. Tímu určite pomôže aj návrat Marka Stevanoviča. Som presvedčený, že každým tréningom a zápasom sa budeme zlepšovať.“

DSC 1271

O kvalitách „Buliho“ sa už mohli mnohí presvedčiť, na Spiši sa prezentoval 14 asistenciami. Tentoraz však skúsenému rozohrávačovi chýbala výpomoc, čo sa možno odzrkadlilo na slabšej koncovke jeho spoluhráčov. „Chýbal nám Dalibor Hlivák, určite by mi pomohol v organizácii hry. Spišská Nová Ves na mňa vytvárala tlak. Nie som spokojný so svojou hrou, ešte mám veľa priestoru na zlepšovanie. Aj keď sa už poznáme, stále sa musíme lepšie zohrať. Máme mladý tím, potrebujeme čas. Som však veľmi spokojný, že som dostal od trénera toľko herného priestoru. S Danilom Rakočevičom úzko spolupracujeme, väčšinou tak spolupráca medzi koučom a rozohrávačom funguje. Tešíme sa na prvý domáci zápas. Aj keď bez divákov, ale budeme vo svojej hale. Musíme hrať 40 minút s veľkou energiou a výsledky prídu,“ vyhlásil Bulatovič.

Muž zápasu: Voľba padla na rozohrávača Rytierov Delana Spencera. Počas svojho pobytu na palubovke mal jasne najvyšší index plus/mínus bodov (+26), svojmu tímu k výhre pomohol 19 bodmi, 4 doskokmi a 2 ziskmi. Americké duo playmakerov bude podľa nás patriť k oporným pilierom hry Spišiakov.

Highlighty zo zápasu Rytieri – Handlová:

Foto: Daniel Faix