• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Deviate kolo zakončilo prvú štvrtinu základnej časti. Kto nás zaujal svojimi výkonmi v tomto kole?

Osobnosť kola

Najväčšiu drámu prinieslo stretnutie medzi Svitom a Levicami, z ktorého sme si vybrali aj osobnosť tohto kola. Patrioti sa spoliehajú na služby reprezentačného rozohrávača Milana Žiaka, ktorý je jasne zatiaľ ústrednou tvárou tímu. Na tesnom víťazstve pod Tatrami mal svoj podiel v podobe 27 bodov, 2 doskokov a 7 asistenciách. V Nitre úradoval prievidzdský Mike Rostampour, ktorý si 15 bodmi, 15 doskokmi a 2 asistenciami výrazne vylepšil tohtosezónne maximum. Majstrovské Komárno nemalo v domácom prostredí problémy so Spišskou Novou Vsou, na ďalšom víťazstve sa nemalou mierou podieľal aj český krídelník Filip Halada, autor 13 bodov, 7 doskokov, 4 asistencií a 3 ziskov.

 

Slovenský hráč kola

V kategórii slovenských hráčov je hráčska kvalita sústredená hlavne v Interi, preto nie je prekvapením, že sme si z tohto tímu vybrali aj najlepšieho slovenského hráča 9. kola. Tomáš Mrviš sa odpichol ku stabilne kvalitným výkonom, v bratislavskom derby dopomohol k víťazstvu svojho tímu 12 bodmi (pri 100% úspešnosti streľby), 2 doskokmi a 3 asistenciami. Výborne sa chopil svoje šance aj komárňanský Michal Maslík, ktorý si pripísal do štatistík 7 bodov a 9 doskokov. Vo Svite mal svoj deň domáci rozohrávač Roman Findura, ale ani jeho 16 bodov a 5 doskokov nestačilo na pretrhnutie negatívnej série podtatrancov.

 

Šiesty hráč kola

Lodiari si proti Spišiakom vylepšovali sezónne štatistiky, svoj doteraz najlepší zápas v sezóne predviedol Matej Marchyn. Počas 23 minút na palubovke si pripísal 14 bodov a 6 doskokov. Tradične dobrý výkon podal aj Marko Batina, v zápase s Nitrou dal 16 bodov a 5 doskokov. Veľmi nenápadne, ale o to hodnotnejšie pôsobil v zápase s Karlovkou Miljan Rakič. Srbský rozohrávač zaznamenal 4 body, 8 doskokov a 7 asistencií.

 

Strelec kola

27 bodov v tomto kole zaznamenal Milana Žiak z Levíc, vďaka čomu zaznamenal najlepší strelecký výkon kola. O sedem bodov menej si zapísal John Petrucelli zo Svitu, Marko Batina a Roman Findura zaznamenali bodov šestnásť.

 

Najlepšia päťka kola

V tomto kole by sme zverili hru Milanovi Žiakovi z Levíc, na krídla by sme postavili komárňanskú dvojicu Halada a Marchyn, pod košom by dostal priestor Mike Rostampour z Prievidze a Rilwan Bakare zo Svitu.

FOTO: KAROL SCHOLTZ