• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Šieste víťazstvo v rade padlo Interu Bratislava doslova z nebies. Pomohlo im k tomu nečakané zaváhanie Lučenca v samotnej koncovke, po ktorej dostal možnosť otočiť vývoj stretnutia na svoju stranu. Hrdina zápasu Lautaro Lopez sa z čiary trestných hodov nemýlil a po výsledku 77:76 poslal svoj tím už na tretie miesto tabuľky.

Argentínsky rozohrávač len utvrdil všetkých, že je hviezdou SBL. V Lučenci zaznamenal triple-double, na konte mu svietilo 25 bodov, 12 doskokov a 10 asistencií. A ako bonus, premenil aj rozhodujúce trestné hody, ktoré priniesli ďalšiu výhru pre jeho tím. Celkovo zvíťazil bratislavský celok v desiatich z predchádzajúcich dvanástich stretnutí.

„Kľúčom k nášmu víťazstvu bola výborná defenzíva. V útoku nám to až tak nešlo, ale v obrane sme urobili veľmi dobrú prácu. Aj keď sme v zápase prehrávali aj o 9 bodov, verili sme si, že môžeme vyhrať. Nesledovali sme vývoj skóre, hrali sme ďalej svoju hru, aj teraz sa to oplatilo. Triple-double ma samozrejme teší, bez výhry by to však boli len štatistické čísla,“ povedal hrdina zápasu Lopez.

Lučenec mal na konci zápas vo svojich rukách. Po trojke Róberta Rožánka viedol v poslednej minúte 74:71, a ešte ani za stavu 76:73 nič nenasvedčovalo tomu, že by mohol byť z toho iný scenár. Inter znížil dvojkou Jaroslava Musila, domáci nedokázali vyhodiť z autu a po dravom prieniku Lopeza prišli na rad už spomínané šestky Argentínčana. Záver duelu domáci jednoducho nezvládli.

20210210191453 IMG 6456

„Najviac ma mrzí, že na konci chcel Inter asi viac ako my. Zápas sme prehrali nedisciplinovanosťou a aj netímovosťou. Je to prehra o jeden bod, každá maličkosť sa ráta. Napríklad aj naše nepremenené trestné hody, neudržali sme svoje vedenie o 9 bodov. Inter sa na nás po oddychovom čase dotiahol. Potom sa družstvá ťahali o každý bod a v závere rozhodol o víťazstve Interu Lopez, hrajúci vo vynikajúcej forme,“ hodnotil stretnutie domáci tréner Peter Jankovič.

„Žlto-čierni“ sa po výhre v Lučenci už vyšplhali na tretiu priečku tabuľky a preskočili práve svojho stredajšieho súpera. Tím vedený Olegom Meleščenkom s dvomi kvalitnými a mladými legionármi, plus troma slovenskými reprezentantmi, pokračuje v znamenitých výkonoch z predchádzajúcich týždňov.

„To, že stúpame v tabuľke pre nás znamená veľa, pretože na tom pracujeme. Z poslednej priečky sme sa prepracovali aktuálne na tretiu. Každý zápas berieme tak, ako keby bol posledný. Sme radi, že naša práca sa premieňa na kvalitné výsledky,“ dodal rozohrávač Interu Lopez.

20210210194407 IMG 6666

Lučenčania po dlhšom čase vypadli z prvej trojky, ktorá bojuje nielen o to, aby bola na čele ligového pelotónu, ale aj aby sa vyhla prvému kolu play off a mala výhodu domáceho prostredia v semifinále. Strata bodov možno nie je z tohto pohľadu taká dramatická, keďže rozdiely sú stále len minimálne.

„Máme neskúsený tím, v play off by bolo veľmi zlé, keby sme takto prehrávali zápasy. Liga je nesmierne vyrovnaná, čo dokazujú aj výsledky tohto kola. Každý môže s každým vyhrať a aj prehrať. Podobné zápasy, akým bol aj tento proti Interu, si nemôžeme dovoliť prehrávať, na tom musíme do budúcna popracovať. Využijeme na to aj nadchádzajúcu reprezentačnú prestávku,“ uzavrel Jankovič.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Inter:

Foto: Branislav Gúgľava