• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Rozhodnutie, po ktorom zavládla na jednej strane radosť a na strane druhej smútok. Aj v treťom zápase v sérii Komárna s Handlovou zvládol svoju úlohu lepšie domáci tím. Nováčik tak môže pokračovať v rozprávkovej sezóne, v ktorej ho už len kúsok delí od cenného kovu. „Baníci“ naproti tomu zostali opäť pred semifinálovými bránami, naposledy si o medaily zahrali ešte v sezóne 2014/2015.

Kľúčový zápas tejto série prilákal do hľadiska najvyššiu návštevnosť od návratu Komárna na basketbalovú mapu najvyššej súťaže. A fanúšikovia mohli opäť vidieť atraktívne a emóciami nabité stretnutie. Handlová využila fakt, že tlak bol na strane súpera a minimálne v prvom polčase bola viac ako vyrovnaným súperom.

„Stále hovorím, že tlak je dobrá vec. Keď hráte basketbal bez tlaku, tak vám ako keby chýba motivácia. Cítili sme tlak, to je jasné, ale ukázali sme našu silu. Na rozhodujúci zápas tejto série sme sa pripravili dobre. Handlová hrá tvrdo, ale my sme tiež ukázali, že vieme hrať tvrdo. Boli sme lepším tímom. V tretej štvrtine sme pokračovali v našej hre, hrali sme tak od prvej do poslednej minúty. V obrane sme zahrali solídne, ukázalo sa to aj na skóre, inkasovali sme len 71 bodov. Prišlo nás povzbudiť najviac fanúšikov v tejto sezóne, sú našim 6. hráčom. Je to úžasné a verím, že to tak bude aj počas semifinále,“ povedal bezprostredne po stretnutí domáci Vuk Djordjevič.

Podobne ako v sobotu, tak aj teraz sa ukázala ako kľúčová tretia štvrtina. Hráči Komárna síce nespustili takú ofenzívnu kanonádu ako Handlová, ale vydarená 10-minútovka bola rozhodujúca pre konečný osud stretnutia. Hostia sa už potom v ďalšom priebehu nepriblížili na viac ako 6-bodový rozdiel.

 H0I9850 

„Oba tímy dali do toho všetko. Komárno premenilo v druhom polčase toho viac ako my, vďaka čomu vyhrali. Opäť sa ukázala ako rozhodujúca tretia štvrtina, súper vstúpil do tejto časti s väčšou energiou. My sme v poslednom období odohrali veľké množstvo zápasov, čo však nie je ospravedlnenie. To sa prenieslo aj do záveru, čo im pomohlo k úspešnému záveru stretnutia,“ hovoril sklamane rozohrávač Handlovej Jordon Talley.

Nakopnuté Komárno si už nenechalo zobrať možno najdôležitejšie víťazstvo sezóny z rúk a po závere mohla vypuknúť v hľadisku a následne aj v šatni obrovská radosť. Triumf o 12 bodov - 83:71, mu zabezpečil minimálne ďalšie tri zápasy a možnosť zahrať si o medailu. Takýto scenár by len málokto na začiatku sezóny 2021/2022 od nováčika očakával.

  H0I9510

„Bolo to ťažké. Sme mladé družstvo, pre väčšinu z nás je to prvé play off, ktorého sme súčasťou. Nemáme skúsenosti, ale v tomto zápase sme ukázali, že sme si druhé miesto po základnej časti zaslúžili. Ideme do semifinále, v ktorom tiež budeme tvrdo pracovať a budeme motivovaní. Pre každého z nás to znamená veľa, že si v mladom veku môže zahrať v semifinále. Chceme však ísť ďalej,“ vyhlásil Djordjevič.

Výhoda domáceho prostredia Komárnu zostáva aj v semifinále, ich náprotivkom bude víťaz Slovenského pohára - Lučenec. Zaujímavosťou pred touto sériou je, že v základnej časti uspel vo všetkých 4 prípadoch tím trénera Zlatka Jovanoviča. „Medaila je už na dosah, ale naša robota ešte nie je dokončená. Možno oslávime trochu, ale už sa začíname pripravovať na Lučenec,“ dodal na záver krídelník Komárna.

Highlighty zo zápasu Komárno - Handlová:

Foto: Karol Scholtz