• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Predvianočné 21. kolo potešilo basketbalového fanúšika nejedným zaujímavým indivduálnym výkonom. Kto si tentoraz odnáša od nás ocenenia?

Osobnosť kola

Sobotňajší duel na Pasienkoch priniesol vo všetkých smeroch kvalitný duel medzi Interom a Komárnom. Aj napriek prehre nás najviac zaujal výkon hráča na strane hostí, konkrétne P. J.-a Alawoyu, ktorého 16 bodov, 19 doskokov, 5 ziskov a 4 bloky možno radiť medzi najkvalitnejšie výkony doterajšieho priebehu ročníka. V tomto smere môže byť len škoda, že tento výkon nepriniesol lodiarom víťazstvo. Dôležitého víťazstva sa dočkali aj Levičania, ich ďalšou domácou korisťou boli Košice, tiež vďaka Marko Stojadinovičovi, autorovi 20 bodov, 6 doskočených lôpt a 2 blokov. Kľudnejšie sviatky budú mať aj pod Tatrami, Svit zvládol zápas proti Nitre, kde ďalší hodnotný výkon podal kanadský rozohrávač v službách Iskry Juevol Myles. Myles sa na šiestom víťazstve podieľal 22 bodmi, 6 doskokmi a 3 asistenciami.

 

Slovenský hráč kola

Zápas Interu a Komárna priniesol aj do tejto kategórie niekoľko nominácií. Víťazom sa však mohol stať len jeden, domácim hráčom kola sa zaslúžene stal Nešo Miloševič. Hráč Interu sa proti majstrovi zo začiatku strelecky trápil, ale v druhom polčase bol práve on jeden zo strojcov famózneho obratu, ktorý nakoniec priniesol žlto-čiernym zisk dvoch cenných bodov. Miloševič zakončil zápas ako najlepší strelec s 31 bodmi, doskočil dve lopty, spoluhráčom rozdal 8 asistencií a pre tím získal až 10 faulov. Druhou kľúčovou persónou na strane domácich bol v tomto dueli Martin Rančík, ktorý si zapísal do štatistík 27 bodov a 9 doskokov. Vrátime sa aj do Levíc, kde potiahol za domácou výhrou Milan Žiak. Reprezentačný rozohrávač zaznamenal 23 bodov, 3 doskoky, 2 zisky a 8 získaných faulov.

 

Šiesty hráč kola

Medzi "lavičkovými" hráčmi najviac zaujal levický rozohrávač Jeremy Granger, ktorý počas takmer 24 minút na palubovke dopomohol Patriotom k výhre 10 bodmi, 3 doskokmi, 2 asistenciami a až 7 získanými faulami. Na hosťujúcej strane upútal ostrieľaný krídelník Saša Jankovič, ale ani 12 bodov, 5 doskokov a 2 asistencie nepomohli býkom k víťaznému úspechu. Karlovka si zapísala proti Spišiakom cenné dva body, nemalou mierou k tomu prispel aj Juraj Hašan, na svoje konto si zapísal 7 bodov, 7 doskokov a 2 zisky.

 

Strelec kola

Strelecky sa najviac v tomto kole darilo dvojici interistov. 31 bodov zaznamenal Nešo Miloševič, o štyri body menej si na svoje konto pripísal Martin Rančík.

 

Najlepšia päťka kola

Výber je tentoraz dosť jasný, rozohrávačský post patrí Mylesovi, na krídla by si miestenku vyslúžil Miloševič so Stojadinovičom, pod košom by úradovalo duo Alawoya a Martin Rančík.

FOTO: KAROL SCHOLTZ