• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Raz sa víťazná séria a domáca neporaziteľnosť Interu musela skončiť. Tento moment prišiel v 11. kole, v oboch prípadoch sa postaral o to Lučenec po výsledku 63:77. Vicemajstrovi zatiaľ evidentne viac vyhovuje hrať u súperov, po majstrovi získal skalp lídra a v priebehu pár dní sa v tabuľke posunul už na 5. pozíciu.

„Žlto-čierni“ mali, ako to už býva zvykom, dobrý vstup do zápasu, ale druhá štvrtina už naznačila, že v sobotu večer to asi nepôjde podľa ich scenára. Od „pelikánov“ inkasovali 30 bodov a od 18. minúty museli sťahovať manko, čo sa napokon ani nepodarilo.

„Mladé mužstvo ako máme my, musí hrať každý zápas na 100 percent. Ak to tak nie je, toto družstvo vyhrávať nemôže. Nemáme kvalitu na to, aby sme vyhrávali profesorským basketbalom. Proti Lučencu to bolo nemastné-neslané. Bol to taký deň 'blbec', keď sa vám nič nedarí. Snahu sme samozrejme mali, ale ako celok to bol taký kŕč. Verím, že v ďalších zápasoch sa to nebude opakovať,“ zhodnotil priebeh domáci krídelník Marek Kozlík. Jeho slová potvrdzujú aj štatistiky, skúsený „Kozel“ napríklad strieľal v tomto stretnutí naprázdno.

Lučenec získal po získaní vedenia veľké sebavedomie, z ktorého v ďalších minútach ťažil. Po dlhom čase kompletné družstvo sa konečne výsledkovo zdvíha, zatiaľ predvádza lepšie výkony najmä na palubovkách súperov. V priebehu pár dní získal už druhú výhru vonku.

IMG 3069

„Boli sme na tento zápas dobre pripravení. Koncentrovali sme sa po celý duel, vedeli sme, že Inter je silný tím. Mali sme veľkú motiváciu dokázať, že sme lepším tímom ako to ukazuje tabuľka. Dúfam, že budeme v podobných výkonoch pokračovať. Musíme stabilizovať naše výkony, aby sme eliminovali výpadky, ako bol napríklad zápas s Prievidzou. Verím, že sa nám to v najbližšom čase podarí. Dôkazom by mohli byť naše výhry v Handlovej a teraz v Bratislave,“ prezradil s 22 bodmi najlepší strelec hostí Vasilije Kneževič.

Inter sa pokúšal viackrát bodovo priblížiť, aby neprišiel o svoje obe série, ale súper si už záver ukontroloval. Prvýkrát sa niekomu podarilo uspieť na Vietnamskej a zároveň tým ukončil aj 6-zápasovú víťaznú sériu tímu z hlavného mesta. Minimálne do stredy zostanú Bratislavčania na čele Niké SBL.

„Tím Interu má veľkú energiu. Ja sa do družstva snažím priniesť nejaké skúsenosti. Už ale cítim aj únavu, musím pridať viac regenerácie. Užívam si, že hráme v každom zápase o víťazstvo a aj o líderskú pozíciu v tabuľke. Tím má potenciál a kvalitu. Prehra s Lučencom je takým upozornením, že musíme pracovať ďalej, v každom zápase treba o víťazstvo tvrdo bojovať,“ uviedol Kozlík.

IMG 2923

Lučencu začína po ťažkých týždňoch konečne svitať na lepšie časy. Zdravotný stav družstva sa nateraz dal do poriadku, návrat Jána Zorvana s Lukášom Bolekom a k tomu prínos najnovšej posily, Tyrika Armstronga, zvýšila silu vicemajstra. Počas tohto týždňa sa úspechmi v Handlovej a na Interi dostal do pokojného stredu tabuľky a pri 5. pozícii sa neplánuje dlho zdržať.

„Zápasy na palubovkách súperov nám vychádzajú lepšie ako domáce stretnutia. Neviem, čím to je. Podali sme koncentrovaný, zodpovedný výkon. Som veľmi rád, že sa nám začína dariť. Vyhrali sme dva zápasy za sebou, predtým sme zvíťazili v Leviciach. Získavame väčšie sebavedomie, ale aj po výhrach na palubovkách popredných tímov zostávame nohami na zemi. Progres však vidím, to je veľmi dôležité, máme na čom stavať,“ uzatvoril hodnotenie Miloševič.

Foto: Vladimír Dorňák