• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Inter to mal rozohrané dobre, dvojciferné vedenie v poslednej štvrtine a ani zďaleka to nevyzeralo, že by mohol prísť o post lídra súťaže. Komárno zmarilo tieto plány dokonale, na svoj víťazný obrat si počkalo do poslednej minúty a triumfom si výrazne pomohlo po psychologickej stránke.

Pokojne by sme mohli povedať, že niečo vyše 38 minút to bolo najmä o hosťoch. Inter sa chcel vrátiť k hre z predošlých týždňov, ktorá ho dostala na čelo Niké SBL. Plán sa darilo plniť do bodky, viď 12-bodový náskok v 31. minúte. „Hrali sme 3 štvrtiny to, na čom sme sa dohodli pred zápasom. V útoku sme využívali naše silné stránky, v obrane sme sa snažili zastaviť ich lídrov. Bolo to do konca vyrovnané, škoda tej poslednej štvrtiny,“ uviedol k priebehu rozohrávač Interu Martin Koller.

V Komárne sa toho v posledných dňoch udialo toho veľa, mnoho hráčskych zmien a nie práve ideálna výsledková fazóna. To všetko sa prejavilo aj v tomto stretnutí, keď to domácim dlho nepadalo z diaľky a po drvivú väčšinu času museli doťahovať manko. „Stretnutie sa vyvíjalo podobne ako naše posledné 3-4 zápasy. Prvý polčas hráme hrozne, či v obrane, alebo v útoku, úplne bez energie. V druhom polčase začneme hrať a niekedy to stačí, ako teraz a niekedy nie. Pokiaľ toto nezmeníme, tak nemôžeme pomýšľať na lepšie umiestnenie v tabuľke. Sú niekedy také zápasy, že sa vám nedarí dať kôš, vtedy treba ešte viac zabrať v obrane a ono to raz príde, a dáte,“ myslí si komárňanský rozohrávač Martin Danielič.

Najdôležitejšie udalosti tejto konfrontácie prišli v poslednej štvrtine, keď to „diablom“ konečne padlo aj z diaľky. Povestným štartérom obratu bol práve Danielič, ku ktorému sa pridal aj Michal Dolník. „Najdôležitejšie bolo, že sme začali odstavovať. V poslednej štvrtine mal Inter 1 útočný doskok, kdežto v prvých 3 štvrtinách mal 18 útočných doskokov, čo je neprípustné,“ zamyslel sa Danielič.

 H0I3888

Až do poslednej minúty bol bližšie k víťazstvu Inter. Aj v týchto momentoch sa ukázalo, ako dôležitým prvkom v zostave trénera Danila Rakočeviča je skúsený čiernohorský rozohrávač Goran Bulatovič. Pri 2 z aktuálnych 3 prehier nebol „žlto-čiernym“ k dispozícii. „Vo štvrtej štvrtine nám to nevyšlo. Mali sme užšiu rotáciu ako súper, oni zvýšili agresivitu v obrane a stálo nás to zápas. Poučíme sa z tejto prehry a pripravíme sa na Svit. 'Buli' je líder, má skúsenosti na rozdávanie a je predĺžená ruka trénera. Veľmi nám chýba v našom tíme. Verím, že v ďalšom zápase nám pomôže, aby sme boli úspešní,“ vyhlásil Koller.

Skorší návrat Luku Gašiča do zostavy sa ukázal tiež ako jeden z dôležitých faktorov v tomto stretnutí. S 21 bodmi bol najlepším strelcom Komárna a mal nemalý podiel na výhre. Vďaka nemu môžu ísť teraz aj jeho spoluhráči lepšie naladení do súboja o prvé miesto v Alpsko-jadranskom pohári. „Luka je náš líder a je pre nás extrémne dôležitý. Ak je koncentrovaný len na zápas, tak je to výborný hráč, či v obrane alebo v útoku. Víťazstvo určite pomôže, vždy sa hrá nasledujúci zápas lepšie, ak idete do neho s dobrou náladou. Čaká nás určite ťažký zápas, ale my si ho ideme užiť, pretože nie každý deň môžete hrať s top českým družstvom o prvenstvo v skupine,“ prezradil playmaker „diablov“.

 H0I3835

Tretia prehra za sebou a v priebehu niekoľkých hodín zosun z prvého na tretie miesto. Taká je aktuálna realita Interu, z ktorej sa chce čo najskôr dostať. Najbližšia šanca je už teraz v stredu, v predohrávke 14. kola doma privítajú Svit. „Treba pomôcť našim lídrom. Celá obrana sa sústredí na nich a je na nás ostatných, aby sme odpovedali správnymi rozhodnutiami. V obrane sa treba vrátiť k tomu, čo nás zdobilo pri našich výhrach – agresívna obrana a dobrá komunikácia. Doma nás čaká Svit, chceme sa vrátiť na víťaznú vlnu,“ načrtol Koller plány do budúcna.

Foto: Karol Scholtz