• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prestávka, respektíve zápasový rytmus nezohral vôbec úlohu pri prvom semifinálovom zápase Spišských Rytierov s Komárnom. Domáci sa od prvej minúty pustili do ofenzívnej jazdy, na ktorú hostia vôbec nenašli odpoveď. Spišiaci s veľkým prehľadom získali úvodný bod a „diabli“ tak musia v zápase č. 2 nájsť účinný recept na súpera.

Ak by sme mali v skratke zhodnotiť otvárací duel tejto série, tak by sme povedali, že v podstate bolo za 10 minút vybavené. Veľký ofenzívny nápor Rytierov od úvodného rozskoku zostal bez adekvátnej komárňanskej odozvy. „Mali sme jasný cieľ, začať v obrane s energiou. Myslím si, že každý jeden hráč, ktorý nastúpil, tak dal do toho všetko. Od dobrej obrany sme si vytvárali príležitosti v útoku, každý dal do toho o čosi viac a svedčí o tom len 29 bodov súpera za polčas,“ vymenoval domáci Viktor Juríček dôvody dobrého vstupu do zápasu.

Ako Komárno s ľahkosťou vybavilo v prvom kole play off Lučenec, tak na Spiši sa vôbec nedostalo ku svojej hre. Streľba za tri body pomohla, ale len 8 úspešných pokusov za „dva“ málokedy postačí na úspech. Z počiatočného náporu sa nedokázalo vymaniť a bodový rozdiel sa v ďalšom priebehu iba navyšoval.

„Úvod zápasu bol dôležitý. Spišiaci nastúpili s väčšou koncentráciou a nasadením. Dostali sa rýchlo do vedenia, postupne ho navyšovali a potom sa im hralo ľahšie a uvoľnenejšie. To sa nám v ďalšom zápase nemôže stať, lebo Spišská má veľmi kvalitný a skúsený tím. Keď sa dostanú do hernej pohody, tak vedia skórovať aj z ťažkých pozícií. Treba začať oveľa tvrdšie v obrane, to je basketbal, ktorým sme sa prezentovali. Keď sa nám bude dariť v defenzíve a pritlačíme hlavne na ich dvoch najlepších hráčov, tak nám to v útoku pôjde ľahšie a budeme sebavedomejší. Tréner nám to tak prízvukuje, obrana je základ. Teraz hráme pred domácimi fanúšikmi, verím že to bude diametrálne odlišný zápas ako prvý,“ poskytol za hostí svoj pohľad na duel Branislav Pipíška.

snv kn semi 2

Rytierom evidentne vôbec neuškodila zápasová prestávka, prípravné duely splnili svoj účel, keďže vstup do play off vyšiel vo všetkých ohľadoch na jednotku. Dokonca mohol tréner Teo Hojč aj kontrolovať minúty lídrov. „Darilo sa nám eliminovať Komárno tímovou obranou. Majú špecifickú zostavu, v ktorej v podstate každý zo základnej zostavy vie vystreliť za 3 body. Vieme však, že je to 1:0 a o koľko niekto vyhrá v play off je úplne jedno. Stredajší zápas začína za stavu 0:0, zostávame nohami na zemi. Vieme, čo očakávať, ale pokiaľ predvedieme takú hru ako doma, tak verím, že na konci zápasu budeme spokojní,“ uviedol Juríček.

Výsledok 94:65 hovorí síce jasnou rečou, ale „diabli“ zatiaľ nemusia panikáriť. Séria sa teraz presúva k ním a už nie raz v tejto sezóne ukázali, že vedia po zlom výkone adekvátne odpoveď. „Nezáleží už, o koľko bodov sme prehrali. Hráme na 3 víťazstvá, to je podstatné. My vieme o svojich kvalitách, hráme teraz doma pred našimi fanúšikmi, ktorých určite nechceme sklamať. Všetko je to len v našom nastavení, ako nastúpime do zápasu, ako budeme koncentrovaní na herný plán,“ vyhlásil Pipíška.

Foto: Barbora Klorusová