• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Včerajšia štvorzápasová porcia v rámci 26. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy priniesla niekoľko prekvapení. Kto si tentoraz od nás vyslúžil tradičné ocenenia?

Osobnosť kola

Vďaka výkonom Filipa Pejovica sa Nitrania stále držia v boji o šieste miesto. Ťahún nitrianskeho celku a ligový líder v počte doskočených lôpt opäť preukázal svoje kvality na Spiši. V dôležitom zápase, z ktorého nakoniec vzišli hráči Nitry víťazne mal prsty vo všetkom dôležitom. Pejovic si proti Spišskej Novej Vsi zapísal už svoje deviate tohtosezónne "double-double", duel nakoniec zakončil s 23 bodmi, 15 doskokmi, 2 ziskmi a 7 získanými faulami v prospech svojho tímu. Podobne a už tradične kvalitný výkon odviedol aj Radoslav Rančík v šlágri kola proti Leviciam. Pivot Interu dopomohol k ukončeniu domácej neporaziteľnosti Patriotov ôsmym tohtosezónnym "double-double", s Levicami odohral celý zápas a do štatistík si zapísal 25 bodov a 13 doskokov. Chuť si po prehre na Pasienkoch napravili hráči Prievidze proti Svitu a v tomto zápase to najlepšie padalo Igorovi Maričovi. Chorvátsky krídelník sa za necelých 29 minút zaskvel 22 bodmi, 7 doskokmi, 4 asistenciami a 6 ziskmi.

 

Slovenský hráč kola

Už dlhšiu dobu herne rastie v drese Spišskej Novej Vsi Michal Dolník, ale ani jeho výkony zatiaľ nepomohli pretrhnúť čiernu sériu mladého novovešťanského tímu. Rodák z Handlovej zaujal ale svojim najlepším výkonom v doterajšom priebehu ročníka. Dolník zaznamenal 18 bodov, doskočil 16 lôpt, z toho 10 bolo útočných, čo je nový rekord v aktuálnej sezóne. Na víťaznej strane v rovnakom dueli stál Ladislav Stojanov, autor 23 bodov, 8 doskokov, 2 asistencií a rovnakého počtu ziskov. V šlágri 26. kola to padalo viacerým hráčom Interu, ale najlepšiu mušku mal jednoznačne Nešo Miloševič. Skúsený slovenský reprezentant nepremenil proti Leviciam iba jedinú strelu, nakoniec mal podiel na výhre v podobe 21 bodov, 3 doskočených lôpt a 6 asistencií.

 

Šiesty hráč kola

Košičania utŕžili prekvapujú porážku na Karlovke a na tomto fakte nezmenil nič ani výkon Sašu Jankoviča. Počas 19 minút si zapísal do štatistík 13 bodov, 3 doskoky a 2 asistencie. Rovnako ani výkon Nemanju Miljkoviča, tradičného lavičkého ťahúna Levíc nestačil na víťazstvo, ale 5 bodov, 5 doskokov a 3 bloky za 17 minút rozhodne nie je zlým výkonom. Po dlhšej dobe dal o sebe vedieť aj talentovaný Spišiak Matej Majerčák. Ešte stále len 16-ročný rozohrávač dal v stretnutí s Nitrou 11 bodov, 2 doskoky a 4 asistencie.

 

Strelec kola

Strelecký večer 20-bodových strelcov ovládol Radoslav Rančík, jeho 25 bodov znamenalo ukončenie domácej neporaziteľnosti Levíc a zisk dvoch cenných bodov, vďaka ktorým držia hráči Interu prvé miesto v tabuľke. Za mladším z bratského dua Rančíkovcov sa tlačí až trojica 23-bodových strelcov, konkrétne nitrianske duo Filip Pejovic a Ladislav Stojanov a košický Reginald Keely.

 

Najlepšia päťka kola

Za svoje výkony si vyslúžili miesto v našej základnej päťke Nešo Miloševič ako rozohrávač, Igor Marič a Ladislav Stojanov ako krídla a pod košom Filip Pejovic s Michalom Dolníkom.

FOTO: PETER JESENSKÝ