• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V stredajšom kole sa okrem pre niekoho kľúčových dvoch bodov bojovalo aj o miesto v našom hodnotení najlepších výkonov kola. Kto sa tentoraz prepracoval do nášho výberu?

Osobnosť kola

Prirodzene skvelé výkony mohli vidieť diváci v ťaháku kola medzi majstrom a Interom. Z plejády výkonov sme sa rozhodli vybrať nakoniec domáceho Sinišu Biliča. Dlhoročný člen Komárna stál pri všetkom podstatnom, najskôr na začiatku štvrtiny zavelil k otočeniu stretnutia, aby v závere viacerými kľúčovými bodmi podržal lodiarov v boji o víťazstvo. Slovinský krídelník si vyslúžil honor osobnosti kola vďaka 19 bodom, 2 doskokom a 2 asistenciám. Podtatranci zabrali v správnom čase, vo "štvorbodovom" zápase zdolali priameho konkurenta v boji o šieste až ôsme miesto. Pod Zoborom uspel Svit aj vďaka 14 bodom, 11 doskokom a 3 ziskov Jerraha Younga. Už v Prievidzi dobre strieľal a svojej streleckej povesti neostal nič dĺžny ani proti Leviciam. Hovoríme o chorvátskom snajperovi Sašovi Jankovičovi, ktorý Patriotom dal 17 bodov, sám doskočil 9 lôpt a spoluhráčom rozdal tri prihrávky.

 

Slovenský hráč kola

Strelecky to nebol zápas podľa jeho predstáv, ale keď bolo treba, tak sa jeho ruka nemýlila. Reč je o reprezentačnom krídelníkovi a hráčovi Komárna Romanovi Vidovi. Jeho dve trojky naštartovali obrat, ktorý mal víťaznú podobu v podobe dvoch bodov. Vido si proti rivalovi z hlavného mesta pripísal na svoje konto "double-double" za 18 bodov a 11 doskokov, ku ktorým ešte doplnil aj 3 bloky. Skloniť sa pred víťazným tímom musel tentoraz tradičný ťahún na strane Interu - Radoslav Rančík. Počas zápasu s majstrom takmer nezišiel z palubovky, z čiary trestných hodov bol neomylný, ale ani jeho "double-double" nebolo v konečnom meraní nič platné. Pivot Interu si zapísal do štatistík ďalší z rady vynikajúcich výkonov - 31 bodov, 15 doskokov a 3 asistencie. Svoj najlepší výkon v sezóne ukázal košický krídelník Stanislav Baldovský. "Baldy" si pod novým trénerom Draženom Brejkovičom získal miesto v základnej päťke a v dôležitom zápase proti Leviciam sa mu odvďačil 23 bodmi, 2 doskokmi a 3 asistenciami.


Šiesty hráč kola

Zatiaľ dobrou investíciou sa ukazuje angažovanie Ronnieho Taylora na Interi. V stretnutí s Komárnom sa snažil zo všetkých síl, ale ani on a jeho 26 bodov, 4 doskoky a 7 asistencií nepomohli k víťazstvu nad úradujúcim majstrom. Na druhej strane dobrým žolíkom sa stal domáci Ján Kratochvíl, ktorý mal podiel na obrate v stretnutí a konečnom víťazstve v podobe 11 bodov a 2 ziskov. Výborný výkon podal aj kapitán Karlovky Michal Kožár. Vo víťaznom stretnutí proti tímu, v ktorom s basketbalom začínal zapôsobil na domácich fanúšikov 12 bodmi, 4 doskočenými loptami, 5 asistenciami a 6 ziskmi, na všetko mu stačilo necelých 23 minút na palubovke.

 

Strelec kola

Najlepšie to v tomto kole pálilo hráčom Interu, konkrétne 31-bodovému Radoslavovi Rančíkovi, ktorého nasledoval s 26 bodmi spoluhráč Ronnie Taylor.

 

Najlepšia päťka kola

Keďže najviac ťahal šláger kola medzi Komárnom a Interom, tak prirodzene najvýraznejšie zastúpenie v našej povestnej základnej päťke majú aj títo hráči, konkrétne za majstra je to Siniša Bilič a Roman Vido, za hostí Radoslav Rančík a Ronnie Taylor. Túto štvoricu dopĺňa košický Stanislav Baldovský.

FOTO: KAROL SCHOLTZ