• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hráči úradujúceho majstra vstúpili do štvrťfinálovej série so Svitom víťazne, nad Iskrou vyhrali pred domácim publikom 84:69. Priebeh zápasu však ukázal, že nás v ďalších meraniach síl čaká ešte zaujímavá séria.

Prvá štvrtina bola vyrovnanou bitkou, v ktorej si tímy striedali vedenie. Podtatranci nastúpili v plnej sile, čo sa odzrkadlilo aj na ich hre – ťažili z agresívnej defenzívy a zodpovedného doskakovania, po ktorej viedli zverenci Rudolfa Juga 21:18. „Svit hrá posledné zápasy veľmi dobre, mali sme preto ťažkú prácu s prípravou na tento duel. Do samotného stretnutia sme vstúpili tímovo, každý sme hrali za tím. Bojovali sme o každú loptu, agresívne bránili, k tomu nám padli strely z diaľky,“ povedal Filip Halada.

V druhej 10-minútovke sa práve s príchodom Haladu zmenil obraz hry. Kým počas prvých piatich minút štvrtiny to bola stále doťahovaná o každý bod, tak príchod českého krídelníka nakopol celý tím, čo sa odzrkadlilo aj na zápase. Štyri úspešné trojky dostali do konca prvého polčasu Komárno do najvýraznejšieho vedenia v stretnutí – 45:34. „Išiel som na ihrisko s cieľom ubrániť, ale padli mi štyri trojky. Myslím si, že tímu to pomohlo. Neskôr sa chytil Alawoya s Bannisterom. Je dobré, že sme vyhrali,“ myslí si hráč Komárna.

Po prestávke Svit reagoval na zmenu štýlu hru a dokonca stiahol na rozdiel jedinej trojky, ale opäť prišiel čas českého legionára. V priebehu 30 sekúnd zaznamenal trojku a zisk, z ktorého padla ďalšia trojka, čím sa razom dostali Lodiari späť ku komfortnému vedeniu. „Zle sme bránili, menili pozície v obrane. Oni premenili trojky, my sme minuli strely, to bolo dôležité. Prehrali a preskákali nás, ako nám po zápase povedal tréner. My sme však neskákali, vďaka čomu sme im umožňovali priveľa doskokov a ďalších šancí skórovať. Doma si na to musíme dať pozor,“ skonštatoval hosťujúci Jenkins.

V poslednej časti sa už komfortný dvojciferný náskok majstra nezmenil, bez problémov tak mohli dokráčať k prvému bodu v štvrťfinálovej sérii. Pod Tatrami ich však nečaká nič ľahké, čo potvrdzujú aj slová Haladu: „Pôjdeme do toho rovnako ako dnes, akurát nesmieme podceniť súpera. Svit je veľmi dobrý tím a myslím si, že to bude ešte veľmi ťažká séria. Treba si dať pozor na hráčov z perimetra – Božovič, Bradley, Jenkins a Umipig.“ Jenkins povedal, že pred ďalším zápasom musia jeho spoluhráči zlepšiť doskakovanie a ochranu podkošového priestoru. A na otázku, či majú v pláne zdolať svojho rivala, odpovedal jasne: „Uvidíte, pred domácim publikom do toho pôjdeme s tým, že chceme vyrovnať sériu.“

FOTO: KAROL SCHOLTZ