• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

MBK Rieker COM-therm Komárno sa po zdravotných problémoch dostáva opäť do víťazného ťaženia, v Nitre získali už tretie víťazstvo za sebou. Domáci držali s vicemajstrom krok v prvom polčase, ale po prestávke sa ukázala kvalita aktuálne šiesteho tímu tabuľky.

Nitrania išli do stretnutia bez zranenej dvojice Novysedlák a Otovič, premiérovo zasiahol do diania na palubovke Eddi Jurjevič. Zverenci Dragana Ristanoviča sa nezľakli papierového favorita, hlavne v prvom polčase boli súperovi viac ako vyrovnaným tímom. „Prvý polčas nám celkom išla obrana, tiež sme premieňali strely. Konečne sme nedostali v polčase viac ako 50 bodov. V tretej štvrtine sa však zápas zlomil na stranu Komárna, zagresívnili hru a premieňali strely, najmä Bilič. Nám sa už priebeh zvrátiť nepodarilo,“ vyjadril sa o zápase domáci rozohrávač Adam Samek.

Komárno sa rozbiehalo pomalšie, ale po väčšinu zápasu malo vedenie na svojej strane. „Obuvníci“ sa už vystrebali zo zdravotných problémov, čo sa ukázalo aj na štatistike streľby za tri body, kde svojho rivala prestrieľali pomerom 11 – 0. „Prvý polčas nám nevyšiel podľa predstáv. Hrali sme zaspato, čo Nitra využila. V druhom polčase si myslím, že sme odohrali to, na čom sme sa dohodli – agresívnu obranu a rýchly protiútok. Na konci sme zaslúžene vyhrali. Myslím si, že sme dobre trénovali a pripravovali sa na tento duel. Proste prvý polčas nám nevyšiel, ale druhý polčas bol oveľa lepší,“ povedal basketbalista Komárna Siniša Bilič.

Po prvom polčase, ktorý vicemajster vyhral 41:30, zvýšil útočné i obranné obrátky, výsledkom čoho bolo, že Nitru pustili len k 27 bodom v druhom polčase. „Tretia štvrtina rozhodla, tú sme prehrali 12:29. Dostali sa do tempa a už sme ich nevedeli zastaviť,“ myslí si Samek. Komárno získali po výsledku 93:57 tretíkrát za sebou víťazstvo, zverenci Richarda Ďuriša začali na prelome rokov stúpať v tabuľke smerom nahor. „Teší nás tretie víťazstvo za sebou aj doplnenie tímu o Borisa Bojanovského. Čoskoro sa vráti už aj Boban Tomič. Ak budeme kompletní, tak sa môžem svitať na lepšie časy,“ uviedol Bilič. Desiata prehra za sebou znamenala predčasný koniec Dragana Ristanoviča na lavičke Nitry. Taktovky tímu sa opäť ujme skúsený Ľubomír „Mexo“ Urban. „Tento rok sa tu deje mnoho zmien, či už hráčskych alebo vo vedení. Sme na to 'zvyknutí'. Tréner Ristanovič nám dal veľa dobrých rád, ktoré môžeme zužitkovať ďalej. Bohužiaľ, zmena asi prísť musela. Som plný očakávaní, čo prinesie náš staronový tréner. Verím, že to bude lepšie,“ povedal k zmene rozohrávač Nitry.

Foto: Miroslav Slávik