• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V treťom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa to hemžilo parádnymi individuálnymi výkonmi. My sme sa tradične pozreli na výber tých najlepších.

Osobnosť kola

Druhýkrát za sebou putuje ocenenie do Svitu. Zverenci trénera Michala Madzina získali ďalší cenný skalp, keď po predĺžení vyhrali nad tretím tímom predchádzajúcej sezóny BK Inter Bratislava. Veľký podiel na zisku dvoch bodov mal americký rozohrávač Eric Palm, ktorý dal 34 bodov (12/11 z čiary trestných hodov), doskočil štyri lopty, pridal tiež šesť asistencií, tri zisky a pre tím získal až 11 faulov. Index jeho užitočnosti sa zastavil na čísle 33. Vyzývateľom bol v Lučenci Garrick Sims, proti Nitre nebol ďaleko od vzácneho "triple-double". Nakoniec si do štatistík zapísal 14 bodov, 10 doskokov, 7 asistencií a tri zisky. V šlágri kola zaujal na víťaznej levickej strane Jarvis Summers, autor 21 bodov, 10 doskokov a 7 asistencií. 

 

Slovenský hráč kola

V zápase Svitu s Interom to napokon nestačilo na víťazstvo, ale jeho výkon prevyšol v tomto kole nad ostatnými Slovákmi. Radoslav Rančík opäť ťahal svoj tím, proti Iskre dal 31 bodov, 7 doskokov, 5 asistencií a päť získaných faulov. Richardovi Körnerovi z Prievidze sa darilo proti Spišskej Novej Vsi, v štatistikách má uvedených 14 bodov, 5 doskokov, 3 asistencie a 3 zisky. K výkonom z predchádzajúcej sezóny sa začína približovať Milan Žiak z KB Košice. Na domácej výhre s Handlovou mal podiel v podobe 14 bodov, 2 doskokov a 8 asistencií.

 

 

Šiesty hráč kola

Teší nás, že kategóriu najlepšieho striedajúceho hráča opanovali výhradne domáci basketbalisti. Najlepší výkon odviedol Michal Baťka z Košíc, ktorý zaznamenal "double-double" za 11 bodov, 10 doskokov, ku ktorým ešte pridal dve asistencie a rovnaký počet blokov. Nemenej kvalitný výkon predviedol v drese Prievidze Mário Ihring, autor 17 bodov, 2 asistencií a štyroch ziskov. Tretím do partie je levický Šimon Krajčovič, v šlágri kola proti Komárnu dal 11 bodov, doskočil tri lopty, dal dve asistencie a získal štyri lopty. 

 

Strelec kola

Cez hranicu 30 bodov sa dostali v 3. kole dvaja hráči. Najlepším strelcom bol hráč Svitu Eric Palm s 34 bodmi, o tri body menej zaznamenal Radoslav Rančík.

 

Najlepšia päťka kola

Post rozohrávača patrí Ericovi Palmovi, na krídlach by si miesto zaslúžil jeho spoluhráč Saša Jankovič a Jarvis Summers z Levíc, pod košom zase Radoslav Rančík z Interu a Garrick Sims z Lučenca.

Foto: Lukáš Droppan