• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prekvapujúce rozuzlenie mal sobotňajší súboj 23. kola Eurovia SBL medzi hráčmi Levíc a Svitu. Patrioti vyhrávali po väčšinu duelu, ale napokon prišli v záverečnej sekunde o víťazstvo, keď rozhodol o triumfe rozohrávač Iskry Javier Gonzalez.

V Leviciach to bola nesmierne vyrovnaná bitka medzi tabuľkovými susedmi, dlho však mali v nej mierne navrch domáci zverenci trénera Tea Hojča. „Bol to dobrý zápas zo strany oboch tímov. Na konci však urobil Svit menej chýb ako my. My sme nevedeli stretnutie dotiahnuť do víťazného konca. Z prehry sa môžeme len poučiť, musíme sa totiž viac sústrediť v obrane a hlavne pri každom útoku súpera,“ povedal k stretnutiu pivot Patriotov Reginald Keely.

Podtatranci sa držali v zápase aj napriek úzkej rotácii, tréner Madzin vytiahol na palubovku len osmičku hráčov, ktorá však zabojovala o tretie víťazstvo zo súperovej palubovky. „Bol to veľmi náročný zápas proti jednému z najlepších tímov v lige. Náš tím sa každým stretnutím zlepšuje, aj keď sme prehrali niekoľko predošlých duelov. Víťazstvo vonku je veľmi cenné, keďže ich zatiaľ v aktuálnom ročníku moc nemáme. Je to skvelé, hlavne po prehrách o pár bodov, ktoré mrzeli. Levice sú veľmi silné, majú široký káder. My sme sa snažili držať v zápase až do samotného konca a mať šancu na úspech. Dali sme trojku, ubránili sme súpera a to bolo rozhodujúce,“ uviedol portorický reprezentant Javier Gonzalez.

Počas záverečnej štvrtiny nič nenasvedčovalo tomu, že by mohli Patrioti po tretíkrát v sezóne pustiť dva body doma. Keď to bolo žiadúce, tak premieňali dôležité strely, ale zároveň sa Svit neustále držal na dostrel. „Singletary premenil niekoľko dôležitých striel, urobil aj akcie. Mali sme ho lepšie brániť. Potrestal nás a nakoniec z toho bola naša prehra,“ vyjadril sa Keely. Ešte cca. 150 sekúnd pred koncom duelu vyhrávali domáci 76:72, potom však Singletary dal trojku a Findura následne z čiary trestného hodu vyrovnal. Rozhodnutie mali v rukách Levičania, Djokič však stratil loptu, následne hosťujúci Singletary nepremenil svoj pokus, ale smečom rozhodol v záverečnej sekunde Gonzalez. „Je fajn rozhodnúť zápas, ale podľa mňa som hral zle. Evan Singletary však odviedol výbornú robotu, tiež Roman Findura z lavičky. Celkovo všetci odmakali. Chcel som, aby to rozhodol Evan, ale bol som za ním, keby náhodou svoj pokus nepremenil. Stane sa, ale dokázali sme zápas dotiahnuť do víťazného konca,“ prezentoval svoj názor autor rozhodujúceho koša.

Patrioti už nedokázali nájsť odpoveď, preto prišli o sériu štyroch domácich triumfov za sebou. Iskre sa naproti tomu podarilo nielen prelomiť čakanie na vonkajší úspech, ale odčinili aj podobne tesnú prehru zo stredajšieho stretnutia v Lučenci, kde sa tiež rozhodlo o osude zápasu v samotnom závere. „Bola to satisfakcia pre nás, pretože išlo takmer o totožnú situáciu ako v Lučenci. Mali sme loptu, stratili sme ju a súper potom rozhodol. Poučili sme sa, teraz sme my zastavili ich a zvíťazili sme,“ vyhlásil rozohrávač Svitu.

Foto: Lukáš Droppan