• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V šlágri 33. kola Eurovia SBL sa podarilo basketbalistom BC Prievidza zvíťaziť nad čerstvým víťazom Slovenského pohára KB Košice 102:85. Zverenci trénera Ryana Pannoneho si tak poistili v tabuľke priebežnú štvrtú pozíciu, v závere základnej časti tak ešte môžu pomýšľať aj na vyššie méty. 

Domáci rozhodli o svojom triumfe v druhom polčase, ktorý vyhrali o 15 bodov. Celkovo zaznamenali úctyhodných 19 úspešných trojkových pokusov. Chlieb sa lámal hlavne v tretej štvrtine, BC ju vyhral 33:20.

„Zápas sme brali veľmi vážne, bol dôležitý najmä kvôli východiskovému postaveniu pred play off. Zdalo sa mi, že sme hrali uvoľnenejšie ako Košice, ktoré bojujú o druhé miesto s Levicami. Dali sme si pozor na úvod stretnutia. V predchádzajúcom domácom zápase nám totiž Košice v prvej štvrtine nastrieľali 33 bodov, čoho sme sa teraz vyvarovali. Teraz asi rozhodol náš nástup do tretej štvrtiny, celozápasová koncentrácia a úspešnosť trojbodových pokusov,“ povedal o zápas autor 14 bodov, krídelník BC Jaroslav Musil.

Košičanom teda zápas unikol v druhom polčase. V prvom držali s domácimi krok, do šatní odchádzali za stavu 43:45 v ich neprospech.

„Prvý polčas bol vyrovnaný, tímy sa striedali vo vedení. Druhý polčas rozhodla najmä kolektívna hra a väčšia energia domáceho družstva. K tomu sa pridala vysoká úspešnosť streľby za tri body. Veľa z tých striel však bolo otvorených a teda zle bránených. Už zo začiatku sme dopustili pár nebránených striel. Sebavedomie úspešných strelcov potom narastie a už sa s tým ťažko niečo robí. Pridali sme zopár stratených lôpt. Kombináciou týchto faktorov sa potom zrodila naša prehra,“ hodnotil asistent trénera Košíc Richard Leško.

Prievidza si výhrou nad Košicami poistila štvrtú priečku. Môže ešte poškuľovať aj po miestach číslo 2 a 3 po základnej časti.

„Určite sa chceme dostať po základnej časti ešte vyššie, ako je štvrtá priečka. Čaká nás Spišská Nová Ves vonku a Levice s Karlovkou na domácej palubovke. Radi by sme vyhrali všetky tri stretnutia, aj keď to určite nebude ľahké. V Spišskej sa nikdy nehrá ľahko, Karlovka ukázala svoju silu, keď len o bod podľahla v Komárne a Levice sú v tabuľke pred nami, čo hovorí o ich kvalite. Skúsime tieto zápasy zvládnuť a uvidíme, na čo to bude stačiť,“ zamyslel sa Musil.

Víťaz Slovenského pohára bude musieť odrážať útok Levíc a Prievidze na ich priebežnú druhú pozíciu.

„Chceme si udržať druhé miesto, ktoré je pred play off vcelku výhodné. Touto prehrou sme však stratili postavenie, že by sme si to mohli ustrážiť vlastnými silami. Do konca základnej časti ešte zostávajú tri kolá, môže sa stať všeličo. Máme sa na čo tešiť, každý z tímov spraví všetko preto, aby skončil čo najlepšie,“ uzavrel Leško.

Highlighty zo zápasu Prievidza – Košice:

Foto: Vladimír Králik