• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jeden je na prahu premiérového finále, druhý na prahu predčasného konca sezóny. Košičania majú zaslúžené v rukách semifinálový mečbal, Inter zdolali na svojej palubovke hladko 95:75.

Košičania to jednoducho na víťaza základnej časti vedia, po úvodnej prehre totiž vyhrali nad „žlto-čiernymi“ už tretí zápas za sebou. Štvrtý semifinálový duel mali jasne pod svojou kontrolou, už po polčase bol ich náskok 19-bodový.

„Začali sme veľmi dobre, už prvú štvrtinu sme vyhrali o deväť bodov. To bol kľúč k tomu, že sme sa uvoľnili, darila sa nám streľba, dobre sme bránili. Predviedli sme kolektívny výkon, zápas sme kontrolovali. Boli sme lepší, zaslúžene sme vyhrali,“ hodnotil zápas košický pivot Peter Sedmák.

Zverenci trénera Olivera Vidina opäť doplatili na zlý vstup do zápasu a tiež na slabú úspešnosť streľby za tri body. Ich súper mal totiž na svojom konte o deväť úspešných trojkových pokusov viac.

„Náš vstup do zápasu bol nedôrazný, nešla nám obrana, nepresne sme strieľali. Dovolili sme súperovi, aby sa dostal do pohodlného vedenia. Potom sa už Košiciam darilo, verili si a aj preto zaznamenali toľko úspešných trojkových pokusov. My sme naopak nepremenili ani niektoré naše otvorené strely. Súper to potom využíval aj na rýchle protiútoky, z ktorých zaznamenával ľahké koše,“ povedal tréner „žltočiernych“ Oliver Vidin.

Pod značkou KB stoja Košičania na prahu premiérového finále. Doteraz je ich maximom bronz z prechádzajúcej sezóny, respektíve štvrté miesto zo sezóny 2015/2016. K splneniu tohto kroku im zostáva vyhrať už len jeden zápas. Šancu tak majú už v sobotu na palubovke Interu.

„Naša pozícia je veľmi dobrá, bude to však treba ešte potvrdiť jedným víťazstvom. Nebude to určite ľahké, lebo v Bratislave sa hrá ťažko. V predchádzajúcom stretnutí sa nám podarilo vyhrať, tak sa budeme snažiť na to nadviazať. Každý zápas je však iný, nedá sa to predvídať dopredu,“ tlmil eufóriu Sedmák.

Zdá sa, že Interu nečakane došla para v najhoršej možnej chvíli. S „býkmi“ majú aj naďalej zápornú bilanciu, v tejto sezóne prehrali až sedem z deviatich vzájomných duelov. Na východe pri tom neuspeli ani v jednom prípade. Ak chcú ešte živiť sen o obhajobe majstrovského titulu, tak musia v sobotu bezpodmienečne zvíťaziť.

„My nemôžeme prehrať už žiadny duel. Ideme v sobotu zvíťaziť a potom môžeme rozoberať ďalšie stretnutie. Musíme nadviazať na vydarený prvý zápas v tejto sérii. Chýba nám však Mrviš, nie celkom zdravotne v poriadku sú Kozlík či Grznár. Zúžila sa nám rotácia. Nechcem sa však vyhovárať. V ďalšom zápase ideme na výhru,“ uzatvoril Vidin.     

Čo ukázal zápas: Lepšia efektivita v streľbe za dva a tri body. Tá bola jasne na strane domácich basketbalistov. „Býci“ tiež trestali stratené lopty, na svojom konte mali v tomto ukazovateli až o 22 bodov viac ako súper.

Hráči zápasu: V košickom drese jasne dominoval Svetozar Stamenkovič, autor 26 bodov, 7 doskokov, 3 asistencií, 2 ziskov, 2 blokov a 7 plusových faulov. V hosťujúcom tíme vyšiel podľa nás najlepšie zápas Nemanjovi Baračovi, v štatistikách mu svietilo 14 bodov, 3 doskoky a 5 asistencií.

Highlighty zo zápasu Košice – Inter:

Foto: Peter Jesenský