• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Takmer celý zápas pomýšľali basketbalisti BKM Lučenec na to, že by mohli hneď na úvod účinkovania v SBL získať cenný triumf. Nezvládnutá koncovka však znamenala, že dva body za víťazstvo si po výsledku 71:59 odnášajú hráči MBK Rieker Com-Therm Komárno.

 

 

„Obuvníci“ sa chytili hneď od úvodu, no nováčik zostával po väčšinu času na dostrel. Až na malé momenty si totiž držal jednociferné manko na skúsenejšieho súpera. „Do zápasu sme vstúpili dobre, hrali sme s Komárnom vyrovnanú partiu. V posledných piatich minútach nám však súper ušiel a využil svoje skúsenosti. Stratili sme zbytočné lopty, strieľali sme z nepripravených pozícií. Na rozdiel od nás, Komárno si útoky lepšie pripravovalo, záver zvládli. Myslím, že pre divákov to mohol byť z našej strany celkom dobrý zápas. Škoda, že sa nám v ňom nepodarilo zvíťaziť,“ povedal po stretnutí domáci rozohrávač Branislav Pipíška.

Hostia z Komárna ukázali, že sú na dobrej ceste, ale aj v ich hre ešte bolo badať, že sezóna sa iba začína. „Nevedeli sme presne čo máme od nováčika čakať. Vedeli sme však, že budú hrať agresívne, budú nabudení a budú sa chcieť v prvom zápase sezóny ukázať domácemu publiku. To sa aj naplnilo, súper bojoval, ale v závere stretnutia sme to aj vďaka našim väčším skúsenostiam zvládli. Neboli sme spokojní s mnohými vecami, ktoré sme predviedli. V obrane nám súper doskočil veľa lôpt. Ani v útoku sa nám príliš nedarilo. Je len začiatok sezóny, v ďalších dueloch sa budeme snažiť zahrať lepšie,“ sebakriticky hodnotil zápas hosťujúci Nenad Miloševič.

Zaplnené hľadisko si užilo hneď na úvod dramatický súboj, ktorý sa rozhodol až v samotnom koncovke. Žiaľ, domáci priaznivci sa z výhry neradovali. „Celú prípravu sme sa tešili na novú sezónu. Sme radi, že už môžeme hrať zápasy. Nebudeme už len trénovať, ale dostaneme sa aj do súťažného diania. Trochu musíme popracovať na koncentrácii. Tá nám chýbala najmä v závere stretnutia. Mohli sme si radšej dôslednejšie pripraviť niektoré útoky. Zdalo sa mi, že situácie riešime niekedy príliš unáhlene, čo nás aj stálo výhru,“ dodal Pipíška.

Komárno teda potvrdilo úlohu mierneho favorita. Cestu za víťazstvom však potvrdilo až v samotnom závere, keď zaznamenalo šnúru 10:0. Tou zlomili odpor súpera, ktorý už v závere nenašiel recept na víťazný obrat. „Treba vidieť aj dobrú hru Lučenca. Bojovali, nevzdali sa žiadneho stavu. Ja si myslím, že na jeho palubovke niekto z favoritov prehrá. My sa už tešíme na ďalší duel. Ten hráme v sobotu vo Svite. Chceme samozrejme vyhrať. Na to však budeme musieť zahrať lepšie ako v Lučenci,“ uzavrel Miloševič.

Highlighty zo zápasu Lučenec – Komárno:

Foto: Jozef Mikuš