• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Prievidze sa stávajú v tejto sezóne majstrami obratov v druhom polčase, proti Žiline síce prehrávali pred poslednou štvrtinou, aby napokon ukončili čakanie na víťazstvo po výsledku 64:58.

 

Domáci basketbalisti prehrávali po polčase o dvanásť bodov, šesť minút pred koncom dokonca ešte o desať. Hostia však odvtedy nezaznamenali ani bod, prišla však 16-bodová šnúra BC, ktorá znamenala mimoriadne cennú výhru. Veľmi dôležitým momentom zápasu bolo vyfaulovanie sa dvoch opôr Žiliny. Zápas dohrávali hostia bez dvojice podkošových opôr – Jakuba Merešša a Bojana Stanojeviča. Rozhodujúca sa napokon ukázala trojka domáca Juliana Scotta na vedenie 60:58 v poslednej minúte duelu.

„V prvom polčase sme mali problémy s útokom. Nedokázali sme sa presadiť, nehrali sme s takou energiou, s akou by sme mali. Určite to bolo trochu spôsobené aj zviazanými rukami. Zápas sme chceli vyhrať a pretrhnúť sériu troch prehier. V šatni po polčase sme si povedali, že treba náš prejav zmeniť. Mysleli sme aj na divákov, ktorých sme nechceli sklamať. V druhom polčase už sme začali hrať našu hru. Žilinu sme výbornou obranou udržali na 17-tich bodoch v druhej dvadsaťminútovke. Som veľmi rád, že sme dokázali zápas otočiť, ale máme ešte na čom pracovať,“ povedal asistent trénera Prievidze Maroš Helmecy.

Žilina mala v zápase jednoznačne lepší prvý polčas, potom postupne prepustila iniciatívu domácim. Všetko to vyvrcholilo v poslednej štvrtine, keď dokázala zaznamenať len šesť bodov.

„V prvom polčase sme hrali to, čo sme chceli. Darilo sa nám v útoku, aj v obrane. V druhej dvadsaťminútovke to už bolo iné. Domáci nastúpili koncentrovanejší a agresívnejší a nám to robilo problémy. Takisto nám nezahralo do kariet päť osobných chýb Merešša a Stanojeviča. V závere sme museli improvizovať a už to nebolo to, s čím sme do Prievidze prišli. Možno sme mohli získať v prvom polčase ešte väčší náskok a hralo by sa inak,“ hodnotil rozohrávač Žiliny Róbert Rožánek.

Prievidza nemala v súboji so Žilinou ľahkú úlohu. na konte tri prehry za sebou, vrátane prekvapujúcej so Spišskou Novou Vsou. „Boli to tri prehry, ale na Interi sme odohrali dobrý zápas. Verím, že výhra nad Žilinou nám pomôže. Dúfam, že budeme stavať na našej zlepšenej hre v druhom polčase, na tej lepšej energii a že to už bude len lepšie,“ dodal Helmecy.

Žilina je aktuálne na bilancii päť víťazstiev a štyri prehry, toľko triumfov mali na svojom konte po celom predchádzajúcom ročníku. „Zatiaľ je to rozbehnuté veľmi dobre. Vedeli sme, že na Interi a v Prievidzi to bude ťažké. Teraz nás čakajú stretnutia, v ktorých by sme mali potvrdiť výsledky z prvej štvrtiny súťaže. Dúfam, že sa nám to podarí. Mohlo by to tak byť, lebo tím je zomknutý, skúsenejší a aj v záveroch zápasov vieme zahrať lepšie,“ uzavrel Rožánek.

Highlighty zo zápasu Prievidza – Žilina:

Foto: pdbasket.com