• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dvadsaťštyri víťazstiev za sebou, jedenásť triumfov v rámci play off. V mnohých ohľadoch to bola pre basketbalistov Interu Bratislava výnimočná sezóna, ktorá bola vyšperkovaná zaslúženým ziskom trofeje pre víťaza Slovenskej basketbalovej ligy v sezóne 2018/2019.

„Žlto-čierni“ dokráčali k piatemu majstrovskému titulu triumfálne, veď vo vyraďovacej časti iba v jedinom prípade nezvíťazili o viac ako desať bodov. Najskôr sfúkli Spišskú Novú Ves, potom Svit a vo finále Prievidzu. „Bola to veľká dominancia, mali sme veľkú chuť. Pracovali sme výborne, boli sme výborne fyzicky pripravení a povedal by som aj takticky. Myslím si, že sme si začali užívať to, čo robím v správnom momente. V play off sa to všetko správne dalo dokopy a cítili sme, že rastieme ako klub a družstvo,“ povedal tréner Interu Aramis Naglič.

Kouč bratislavského celku prišiel opäť po šiestich rokoch k najcennejšiemu kovu v duchu známeho hesla – „Prišiel, videl a zvíťazil.“. Aj v sezóne 2012/2013 prišiel Naglič na Pasienky počas rozbehnutej sezóny a napokon z toho bol majstrovský titul, prvý po reštarte slávnej basketbalovej značky. „Bolo to dobré, ale teraz to bolo ešte lepšie, pretože sme neprehrali ani jeden zápas. Najlepšie by bolo ísť teraz na šesť rokov preč a potom sa vrátiť ako legenda. Nič by sa nepokazilo (úsmev),“ dodal kormidelník Interu.

Družstvo z hlavného mesta dominovalo už v základnej časti, ktorú napokon suverénne vyhralo. Na Slovenský pohár sa síce v domácom prostredí nepodarilo dosiahnuť, ale za to si napravilo chuť historickou jazdou za titulom. Ak nerátame „dohrané“ finále za okrúhlym stolom v sezóne 2013/2014, tak nikdy v ére samostatnosti sa nestalo, aby ho niekto pri trojkolovom systéme play off zakončil s bilanciou 11 výhier a 0 prehier. Pri všetkých podstatných úspechoch Interu je od reštartu čiernohorský rozohrávač Goran Bulatovič: „Je to môj štvrtý titul, ale podľa mňa je každý titul iný. Budem potrebovať niekoľko dní, aby som si to uvedomil a užil si to. Možno to vyzeralo ľahko, ale vôbec tomu nebolo tak. Mali sme cez sezónu starosti a zranenia, zmenili sme trénera. Na konci to dobre dopadlo. Rozhodlo to, že sme dobre pracovali, trénovali, aké sme mali nasadenie. Zaslúžili sme si tento titul.“

inter oslavy 2

Okrem prepisovania historických štatistík sa vo víťaznom družstve nachádzal aj najužitočnejší hráč celého play off. Ocenenie Peak MVP play off SBL získal americký playmaker Arik Smith. Dvadsaťpäťročný rozohrávač bol vo finále povestným x-faktorom. V zlomových okamihoch totiž zobral na seba zodpovednosť a svojou produkciou doviedol tím k výhre. „Je to skvelý pocit. Som nesmierne rád, že som hlavne hral v prospech svojich spoluhráčov. Vo finále mi dôverovali a motivovali k tomu, aby som hral svoju hru a zostal v útočnom móde. To som sa snažil robiť,“ prezradil Smith.

Po bujarých majstrovských oslavách bude zaujímavé sledovať, koľko hráčov z víťazného tímu zostane na Pasienkoch a tiež, či sa Inter po dlhšej odmlke vráti aj na európsku basketbalovú mapu.

Foto: Vladimír Dorňák