• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Piate kolo Eurovia SBL prinieslo menej ofenzívne zápasy oproti predošlým kolám, ale opäť bolo z čoho vyberať. Kto nás v tomto kole zaujal najviac?

Osobnosť kola

Najvýraznejšou mierou dal o sebe vedieť v tomto kole levický George Valentine, ktorý sa po druhýkrát v priebehu sezóny stal Osobnosťou kola. Proti Spišiakom potvrdil svoje herné kvality, z poľa bol takmer neomylný a na hladkom víťazstve Patriotov sa podieľal 25 bodmi, 10 doskokmi a 3 ziskmi. Prievidzi sa doma podarilo ukončiť víťaznú sériu Karlovky aj vďaka 23 bodom, 4 doskokom, 2 asistenciám a 2 ziskom Igora Marića. Majster sa síce vytrápil na zisk dvoch bodov v Nitre, ale komárňanských fanúšikov môže tešiť výkon ich krídelníka Bernarda Thompsona, autora 22 bodov, 6 doskokov a 4 ziskov.

 

Slovenský hráč kola

Aj v druhej kategórii má hlavné slovo hráč z družstva Patriotov. Reprezentačnému rozohrávačovi Milanovi Žiakovi stačilo len 21 minút na to, aby si zapísal na svoje konto 19 bodov, 5 doskokov, 5 asistencií a 3 zisky. V bodovo chudobnom zápase Svitu a Košíc sa herne najviac zaskvel hosťujúci rozohrávač Stanislav Baldovský. Jeho 13 bodov, 4 doskoky a 2 zisky znamenali, že s dvoma bodmi po zápase odchádzal nováčik z Košíc. V pozitívnom svetle sa v drese Nitry predviedol Adam Štefek, ale ani 12 bodov, 5 doskokov a 3 zisky nepriniesli vysokoškolákom prvú výhru v sezóne.

 

Šiesty hráč kola

Pivot Karlovky Lukáš Hoferica vytiahol v zápase proti vicemajstrovi ďalší z rady kvalitných individuálnych výkonov a tesne tak porazil svojho rivala v tejto kategórii Nemanju Miljkovića z Levíc. Hoferica si zapísal 16 bodov, 7 doskokov a 3 asistencie, ale štvrtú výhru v rade pre zverencov Milana Černického nevybojoval. Miljkovićovi sa to na druhej strane podarilo, 15 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie a 2 zisky znamenali ďalší plný bodový zásah a momentálne prvé miesto pre Levičanov v tabuľke. Skúsenosti a herná kvalita rozhodla o výhre Komárna pod Zoborom, svoj podiel mal na tom aj 16-bodový Siniša Bilič, ktorý ešte pridal k svojmu streleckému výkonu aj 3 asistencie.

 

Strelec kola

Osobnosť kola levický George Valentine bola s 25 bodmi aj najlepším strelcom tohto kola. O bod menej si zapísal krídelník Nitry Filip Pejovic. Igor Marić si vytvoril s 23 bodmi tohtosezónne strelecké maximum.

 

Najlepšia päťka kola

Voľba bola tentoraz veľmi jasná. Rozohrávka patrí Milanovi Žiakovi z Levíc, na krídlach Igor Marić z Prievidze a Bernard Thompson z Komárna a pod košom George Valentine z Levíc a Lukáš Hoferica z Karlovky.