• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Prievidze odohrali už v treťom stretnutí po sebe dramatickú a vyrovnanú koncovku. V Lučenci mali na dosah ďalší veľký triumf, no v domácich radoch prišli chvíle nečakaného hrdinu. Odchovanec klubu Simeon Jackuliak predviedol pevné nervy a dobrú ruku, po výsledku 77:71 tak zostali oba body doma.

Hostia sa pustili do stretnutia bez prehnaného rešpektu a tiež bez ohľadu na tabuľkové postavenie tímov. V prvom polčase mali mierne navrch, už tradičnými ťahúňmi v družstve trénera Maroša Helmecyho bolo duo Matej Majerčák a Miha Vašl. Čo však bolo pre domácu stranu najdôležitejšie, bol fakt, že svojho rivala nepustili do dvojciferného vedenia.

„Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas. Prievidza hrá momentálne veľmi nebezpečne a sebavedomo. Z môjho pohľadu som to videl tak, že si postrážime domácu palubovku a vyhráme, aj keď sme minútu do konca prehrávali o bod, no vedel som, že to otočíme. Prievidza chcela viac ako my. Nechápem tomu, chýbala nám energia a bojovnosť. Doma nemôžeme takto hrať, ako tomu bolo v prvom polčase. Musíme sa poučiť, nemôže sa to zopakovať,“ začal s hodnotením zápasu hráč Lučenca Simeon Jackuliak.

Po prestávke sa karta otočila, v tretej štvrtine sa dostal do mierneho trháku Lučenec. Prievidžania sa v tejto fáze na tri minúty strelecky odmlčali, no stále boli v hre o víťazstvo. To im dodávalo nádej a zároveň aj sebavedomie do poslednej 10-minútovky.

pd luc 55 

„Začali sme zápas s dobrou energiou, v prvom polčase sme hrali veľmi dobre. Mali sme však veľa stratených lôpt, preto sme na konci prvého polčasu mali iba minimálny náskok. V druhom polčase to bolo vyrovnané, ešte minútu pred koncom sme viedli o jeden bod a mali šancu toto vedenie navýšiť. Nevyužili sme to,“ prezradil pivot Prievidze Dragan Bjeletič.

V záverečnej štvrtine sa takmer zopakoval scenár z predchádzajúcich dvoch stretnutí Prievidze. Celok z hornej Nitry zacítil šancu na úspech a tvrdo si za ním šiel. Nie príliš vysoké manko dokázal zmazať, dokonca 67 sekúnd pred koncom Miha Vašl dostal družstvo do vedenia o bod. To by však nemohol byť na domácej strane Jackuliak, o 9 z 12 bodov sa postaral v štvrtej perióde a hlavne v závere premenil všetky štyri trestné hody, ktoré sa ukázali ako kľúčové.

DSC 0586 

„Proti Prievidzi sa ťažko hrá, keď si verí. Pred zápasom som hovoril, aby sme ich nepustili do zápasu, lebo to môže byť problém. Stalo sa a bol problém. Strely v závere sa musia premieňať, to je jedno, či som to ja alebo niekto iný. Je to o hlave, keď si veríte, tak to potom príde samo. Neviem, či som to čakal alebo nie, hlavné je, že sme vyhrali a to je celé,“ povedal domáci krídelník.

Prievidza mala na dosah premiérové víťazstvo u súpera v tejto sezóne, z dvoch bodov sa napokon radoval Lučenec. Opäť sa však ukázalo, že so zverencami trénera Maroša Helmecyho treba jednoznačne počítať. „Najdôležitejšie je, aby sme od zápasu k zápasu zlepšovali naše výkony a výsledok sa potom dostaví. Treba sa z tohto poučiť do ďalšieho zápasu tak, aby z toho bola potom naša výhoda,“ uzatvoril hodnotenie zápasu Bjeletič.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Prievidza:

Foto: Lukáš Droppan, Ladislav Szibilla