• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aktuálny ročník SBL patrí k najvyrovnanejším za posledné obdobie. Každý môže hrať s každým, preto nie je núdza o prekvapenia. S príchodom trénera Olega Meleščenka na lavičku Interu Bratislava, sa ako keby niečo zlomilo. „Žlto-čierni“ hrajú razom inak - sebavedomejšie, nebojácne a hlavne zbierajú víťazstvá. Asi málokto však čakal, že na palubovke lídra súťaže - Levíc, triumfujú tak hladko a jednoznačne (89:67).

Minimálne prvý polčas tomu nenaznačoval, keďže bol viac-menej vyrovnaný. V ofenzívnej prestrelke mal bratislavský celok mierne navrch, domáci basketbalisti sa však držali na dostrel. Na prestávku sa šlo za stavu 45:48. Už vtedy bolo jasné, že Inter pokračuje v tom, čo ukázal na Spiši.

„Aj v Spišskej Novej Vsi sme mali len 10 strát, to nebol veľký problém, ale problémom boli rozhodnutia v obrane a v útoku. To bolo rozhodujúce v Spišskej Novej Vsi, aj viac šťastia sa k ním priklonilo. My sme ako keby neverili tomu, že musíme súperiť s takými tímami ako Levice, Spišská Nová Ves a Lučenec. Postupne na tom pracujeme, máme ešte čas, aby sme pochopili tomu, že sa dá s každým hrať. Musí to však byť rozumná hra,“ uviedol Meleščenko.

Obe strany neboli pri tom v kompletnom zložení, Patriotom chýbal Boris Bojanovský a aj nová posila Tre'Darius McCallum. Inter sa musel vysporiadať s absenciou Jaroslava Musila, vo väčšine prvého polčasu chýbal Michael Fusek a neskôr musel ísť po diskvalifikačnej chybe predčasne pod sprchy Richard Körner. Hostia však aj v užšej rotácii predviedli skvelý defenzívny výkon, keď dovolili domácim v druhom polčase len 22 bodov.

DSC 9729 

„Všetko bolo podľa mňa nejaké divné. Chvalabohu, že chlapci to pochopili a úplne normálne bojovali. To je jedno, že stratili jedného a potom neskôr druhého hráča, proste hrali. My sme nezmenili štýl hry, pokračovali sme v rovnakej bojovnosti a tá v tomto zápase vyhrala,“ zamyslel sa kouč Interu.

Levice neboli evidentne vo svojej koži, síce sa z pomalšieho rozbehu dokázali dostať do vyrovnanej bitky, ale v druhom polčase herne dominoval ich ligový rival. Viacerí hráči zo základnej päťky navyše nemali svoj strelecký deň, čo sa podpísalo na konečnom počte bodov. Pre Patriotov to bolo najhoršie ofenzívne predstavenie v aktuálnom ročníku.

 DSC 9875

„My sme sa nevedeli dostať do našej pohody, na druhej strane, Inter hral rozumne, využíval to, čo sme mu ponúkli a zaslúžene vyhral. V útoku sme sa trápili. Nebol to žiaden zlý prístup alebo niečo podobné, chalani to oddreli a dali do toho maximum, akurát sme sa naozaj 40 minút natrápili. Verím, že v ďalšom zápase to zlomíme a opäť to bude naša hra,“ povedal tréner Levíc Michal Madzin.

Evidentné to bolo hlavne v hre pod košom, kde mal Inter na svojom konte o 9 útočných doskokov viac a celkovo zaznamenal aj výrazne väčší počet bodov z druhých šancí. „Hrali sme proti ním tri zápasy a až taký problém to nebol. Neodpaľovali sme všetko, vystrelili sme iba 20 trojkových pokusov. Inter to rozumne zatváral a nedokázali sme nájsť na to zbraň,“ poskytol kormidelník Patriotov svoj pohľad na tento ukazovateľ.

 DSC 9835

Bilancia Meleščenka na lavičke Interu je zatiaľ vynikajúca - výhra v Handlovej a doma nad Svitom. Smolná prehra v Spišskej Novej Vsi a Lučenci. Teraz však prekvapili v pozitívnom smere asi mnohých, keďže si z palubovky lídra súťaže odvážali najjasnejšie víťazstvo sezóny - o 22 bodov.

Beriem to ako dobrý zápas. My však musíme ešte veľa pracovať a pokračovať. Teraz sme vyhrali, nabudúce môžu vyhrať Levice na Interi. V tejto lige je viac mentálny prístup k zápasu, preto uvidíme, ako to bude ďalej pokračovať,“ krotil Meleščenko nadšenie po výhre.

Highlighty zo zápasu Patrioti - Inter:

Foto: Lukáš Droppan