• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Spišskí Rytieri „pustili“ body z domáceho prostredia v tejto sezóne len v troch prípadoch, z toho dvakrát uspeli u nich Levice. Zverenci trénera Tea Hojča si ale preniesli hernú pohodu zo Slovenského pohára aj do ligy, výhra 86:73 ich opäť posadila na čelo Niké SBL.

Zápas o prvé miesto v tabuľke bol tri štvrtiny vyrovnanou záležitosťou, nik sa nedokázal výraznejšie bodovo utrhnúť. Až v poslednej 10-minútovke sa o všetkom rozhodlo, domáci basketbalisti zabrali v defenzíve a v ofenzíve sa mohli oprieť hlavne o produkciu podkošového dua Michal Baťka a Marko Stevanovič.

„Museli sme sa prispôsobiť, že sme hrali bez Delana Spencera. Zomkli sme sa, chlapci ukázali charakter, dokázali sa prispôsobiť novej situácii. Som rád, že sa to podarilo. Myslím, že zvíťazil kolektív, tímový duch, tešíme sa z toho. Do záverečnej štvrtiny, v ktorej sa to všetko rozhodlo, sme vstúpili so snahou o lepšiu obranu. V niektorých predchádzajúcich fázach zápasu sme dostávali aj ľahšie koše. Obranu sme zlepšili, aj to bolo dôležité na ceste k víťazstvu,“ povedal tréner Rytierov Teo Hojč.

Levice mali voľný víkend, keďže práve Spišiaci sa na ich úkor pozreli do Final Four Slovenského pohára. Konečný výsledok je známy, len druhýkrát v histórii klubu z toho bola trofej pre víťaza. Dobrú fazónu si preniesli aj na ligovú scénu, kde bojujú o priamy postup do semifinále play off. Patrioti po nahustenom programe pokračujú v nestabilných výkonoch, čo sa ukázalo aj na východe.

 6

„Zápas bol veľmi vyrovnaný, určite sme mohli tento duel vyhrať. Prehra o 13 bodov trochu skresľuje dianie na palubovke. V záverečnej štvrtine, kde sa rozhodovalo, sme v niektorých fázach nevyzerali ako tím, urobili sme zbytočné chyby a to rozhodlo. Príliš skoro sme dali hlavy dole a zdolali sme sa potom v závere aj sami. Musíme sa z toho poučiť, vyčistíme si hlavy a do ďalšieho zápasu pôjdeme po víťazstvo,“ zhodnotil dianie na palubovke rozohrávač Levíc Šimon Krajčovič.

Spišiaci túto skúšku zvládli aj bez dlhodobejšie absentujúceho Michala Čekovského, ku ktorému sa pridal MVP finále Slovenského pohára Delano Spencer. Tím okolo slovinského kouča však ukázal veľkú vôľu po výhre, výsledkom bol návrat na prvé miesto.

 22

„Úspech na Slovenskom pohári nás dostal do dobrej pohody. Ešte pred rokom by sme nečakali, že Spišská Nová Ves túto súťaž vyhrá. Beriem to ako náš veľký úspech. Na tejto víťaznej vlne sa snažíme zotrvať aj v lige. Aktuálne bojujeme o čo najlepšie postavenie po základnej časti. Sústredíme sa na každý ďalší zápas. Čo prinesie vyvrcholenie sezóny, ukáže čas,“ dodal Hojč.

Patriotov čaká ešte tuhý boj o to, aby si udržali aktuálne postavenie. Trio Inter, Svit a Lučenec im dýcha na chrbát a pokojne sa môže stať, že nielenže prídu o priamu účasť v semifinále, ale v prípadnom prvom kole play off môžu začať aj na palubovke súpera.

 9

„My sme mali predtým veľmi náročný program. Celkom sa nám zišiel nejaký deň voľna. Nemyslím si, že to, že oni hrali a my nie, malo nejakú súvislosť s dianím na palubovke. Nevedeli sme, že Spencer hrať nebude, ale my sa zameriavame najmä na náš výkon. Teraz to nevyšlo. Nerobíme z toho tragédiu, súťaž pokračuje ďalej. Máme to vo svojich rukách. Ešte môžeme ukázať, že tento tím má na viac,“ uzavrel Krajčovič.

Highlighty zo zápasu Rytieri - Patrioti:

Foto: Barbora Klorusová