• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Kto potvrdil svoje kvality a kto naopak prekvapil v 17. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy? Prečítajte si náš výber toho najlepšieho zo 17. kola

Osobnosť kola

Baníci sa otriasli z menšieho zakopnutia v Leviciach a zo Svitu odchádzali s víťazstvom. Ako je už tradíciou v tíme Miljana Čuroviča, tak viacero hráčov malo podiel na zisku dvoch bodov, ale najviac o sebe v stretnutí proti podtatrancom dal vedieť Svetozar Stamenkovič. Srbský center zaznamenal "double-double" za 18 bodov, 15 doskokov, ku ktorým doplnil ešte 4 asistencie a 2 zisky. Stamenkovič potvrdil aj v tomto stretnutí, že z individuálnych výkonov patrí medzi špičku v lige. Nitra má v kapse tretie víťazstvo v sezóne, ale proti húževnatým Spišiakom sa na dva body nadreli. Za domácu výhru sa môžu zverenci Petra Semana poďakovať hlavne Filipovi Simičovi, ktorý bol v kľúčových momentoch na neudržanie. Nitriansky rozohrávač si zapísal na svoje konto 24 bodov, 5 doskokov, 6 asistencií, 3 zisky a až 8 získaných faulov. Svit sa stále herne trápi, ale pozitívom sú výkony Rilwana Bakareho, autora 22 bodov a 10 doskokov v stretnutí proti Prievidzi.

 

Slovenský hráč kola

O vzrastujúcej hviezde v tíme Nitry sme písali už dávnejšie a proti Spišskej Novej Vsi ukázal oprávnenosť našich slov. Adam Štefek herne proti mladému tímu Dávida Demečka explodoval, do štatistík išlo celkovo 12 bodov, 15 doskočených lôpt (z toho 9 útočných), 2 asistencie a 4 bloky. Proti Patriotom úradoval pod košom mladší z dvojice Rančíkovcov - Rado, ktorý zaznamenal 15 bodov, 12 doskokov, 4 asistencie, 2 zisky a 2 bloky. Z tímu žlto-čiernych sme do tejto kategórie vytiahli ešte reprezentačného krídelníka Martina Bílika, ktorý prezentoval takmer neomylné strelecké schopnosti, nakoniec z toho bolo 18 bodov a 5 doskokov.

 

Šiesty hráč kola

Investícia do B.J.-a Younga sa Interu začína vyplácať, šikovný rozohrávač už v prvých stretnutiach ukazuje prečo patril v uplynulej sezóne medzi najlepších hráčov gruzínskej ligy. Young si za necelých 21 minút proti Leviciam zapísal 19 bodov, 3 doskoky, 2 asistencie a 2 zisky. Na strane porazených len tesne uniklo Nemanjovi Miljkovičovi "double-double", nakoniec z toho bolo 16 bodov, 9 doskokov, 2 asistencie, 2 zisky a 3 bloky. Najlepší výkon v drese košických býkov má za sebou Mario Edwards. Proti trápiacej sa Karlovke dal 6 bodov, doskočil 8 lôpt a spoluhráčom rozdal až 9 asistencií.

 

Strelec kola

Strelcom tohto kola sa stal 24-bodový Filip Simič. Dobre sa strieľalo aj pod Tatrami, kde prievidzský Wisseh zaznamenal 23 bodov a o bod menej si pripísal Rilwan Bakare.

 

Najlepšia päťka kola

Rozohrávačský post by sme tentoraz obsadili Filipom Simičom z Nitry, na krídlach by po ihrisku lietali Martin Bílik a Nemanja Miljkovič a pod košom by bol Adam Štefek so Svetozarom Stamenkovičom.

FOTO: DANIEL FAIX