• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ani presun na nitriansku palubovku nepriniesol zvrat v štvrťfinálovej sérii medzi Prievidzou a Nitrou. Zverenci Miljana Čuroviča nedovolili zaváhanie a po výsledku 76:65 majú vo svojich rukách mečbal.

Hráči Prievidze ťažili z druhého štvrťfinálového víťazstva po vynikajúcej prvej štvrtine, ktorú vyhrali 33:16. Víťaz základnej časti ťažil po chybách domácich, ktorí im vytvárali voľné pozície, čo skúsení strelci nemali problém využiť.  „Podkošoví hráči stavali kvalitné clony a my sme si nevedeli moc pomôcť. Bolo to však lepšie ako v Prievidzi, v tomto smere sme sa zlepšili,“ videl hlavný rozdiel medzi zápasmi pivot Nitry Adam Štefek. K priebehu stretnutia sa vyjadril aj 13-bodový Marko Batina: „Myslím si, že sme neboli na takej hernej úrovni, ako zvyčajne predvádzame. Nemôžem povedať, že bola naša obrana zlá, ale nebola taká, ako sme zvyknutý hrať. Nitra bojovala, dala do toho 100%. V play-off je však podstatné víťazstvo. Aj keď nehráš tak dobre, tak stále vyhrávaš.“

Baníci pokračovali v navyšovaní náskoku ešte do konca prvého polčasu, ktorí nakoniec vyhrali 47:27. „Išlo o náš najlepší zápas s Prievidzou. Naposledy sme prehrali vysoko v Prievidzi, odpadli sme tam v druhom polčase, čo sme nechceli dnes dopustiť. Aj nám to celkom išlo, udržali sme to na 20 bodoch, ale kvalita súpera bola vyššia,“ skonštatoval nitriansky hráč. Po prestávke Prievidza skúsene strážila priebeh zápasu, síce občasne nechala hrať viacej domácich, ale žiadna prekvapivá dráma sa nekonala.

„V druhom polčase prvého zápasu sme hrali so zvýšenou agresivitou, tu sme to však neukázali. Boli sme celkom pomalí v rotácii a týchto veciach. Pred budúcim zápasom sa musíme pripraviť lepšie hlavne v obrane, u nás totiž s útokom nebude problém. Niekto určite bude dávať body, ale musíme zvýšiť agresivitu, nielen na sobotňajší zápas, ale možno aj na ďalšie zápasy,“ vymenoval Marko Batina herné činnosti, ktoré ešte treba zlepšiť. Zmena nenastala ani v poslednej časti zápasu, Prievidza nakoniec získala mečbal po výsledku 76:56. Aj napriek výsledku bol s výkonom spokojný Štefek, ktorý videl hlavný rozdiel v bojovnosti jeho spoluhráčov.

V sobotu sa tak séria opäť presúva na Hornú Nitru, kde je cieľ podľa nitrianskeho centra jasný: „Posledný zápas, v ktorom musíme nechať všetko a bojovať.“ Pred tretím zápasom sa vyjadril aj chorvátsky krídelník: „Myslím si, že sú aj oni spokojní s výkonom, akí predviedli. Dajú do tretieho zápasu všetko, my sa musíme lepšie pripraviť a hrať lepšiu obranu.“

FOTO: RASTISLAV BÚGEL