Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Hráči Spišskej Novej Vsi dokázali, že zmena v ich hernom prejave a tri domáce víťazstvá v rade neboli náhodné. Štvrtá výhra v sezóne, tentoraz 92:86 nad Interom to potvrdila.

Hostia nastúpili do stretnutia bez trojice opôr Rančíka, Bulatoviča a Páleníka, domácim chýbal rozohrávač Šolevič. Hráčske straty na strane Interu sa ukázali byť citeľnejšie, Šoleviča výborne zastúpil 17-ročný Matej Majerčák. Inter začal zápas zle, v tretej minúte druhej štvrtiny prehrával aj o 14 bodov 17:31 a polčas prehral 38:47. „Tesne pred stretnutím sme sa dozvedeli, že hrať nebude ani Páleník, ktorého pobolievali slabiny. Do zápasu sme vstúpili bez energie, domácich podporovalo zaplnené hľadisko, darilo sa im, je cítiť, že sú výborne namotivovaní. V závere sa nám podarilo sa dotiahnuť aj výsledkovo, ale napokon sa predsa len presadil domáci entuziazmus,“ hodnotil tréner Interu Oliver Vidin.

Spišská Nová Ves vyhrala štvrtý z ostatných siedmich zápasov. Po Karlovke, Nitre a Leviciach si tentoraz odniesol prehru medailista z minuloročnej sezóny. Víťazstvo nad Interom by sa u domácich basketbalistov dalo označiť ako najväčšie víťazstvo doterajšieho ročníka. „Vedel som, že v týchto chlapcoch je viac ako doteraz dokázali predviesť. Boli ich potrebné trochu nakopnúť, možno zmeniť štýl hry. Ukazuje sa, že vedia zo seba dostať maximum, len si musia viac veriť. Výhrami z nás postupne padá ťarcha, pod ktorou sme hrali, keď nám pribúdali prehry. Verím, že už to bude len lepšie,“ hovorí tréner Spišiakov Erich Korfanta. Aj kormidelník hostí Vidin pochválil domácich za prístup k zápasu aj basketbalový um . „Nasadenie, bojovnosť, podpora publika, to všetko zohralo úlohu. Momentum je teraz na strane Spišskej Novej Vsi. Darí sa im, tréner priniesol novú energiu. Je to dobre aj pre slovenský basketbal, keď tu je ďalšie konkurencieschopné mužstvo.“

„Žlto-čierni“ sa naďalej boria s maródkou a ani ich tréner nevie, kedy bude mať k dispozícii kompletný káder. „Najhoršie je, že keď sa niekto vylieči, niekto ďalší sa zraní. Bulatovič vypadol na dlhšie obdobie, stav Rančíka sa zlepšuje, kedy však bude hrať, nevieme, najnovšie sa zranil Páleník. Je to ťažké, no neostáva nám nič iné, len improvizovať a čakať kedy sa hráči dajú dokopy,“ realisticky zhrnul zdravotnú situáciu bratislavského tímu Vidin.

Spišskej Novej Vsi svitá na lepšie časy. Otázka na možný boj o play off trénera Ericha Korfantu úprimne pobavila. „Nad tým teraz naozaj nerozmýšľame, sme radi, že sa nám podarilo naštartovať mužstvo k priaznivým výsledkom. Ideme od zápasu k zápasu, čaká nás líder z Košíc, potom doma Handlová, to sú zápasy, ktorými sa zaoberáme. Keď prídu ešte nejaké výhry, môžeme sa pozrieť koľko na play off strácame, teraz to ale určite nie je otázka týchto dní,“ uzavrel tréner Spišiakov Erich Korfanta. 

Foto: Michal Búza