• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V prvých dvoch vzájomných zápasoch sezóny rozstrieľali Býci Spišskú Novú Ves o 32 a 27 bodov. Zvesti o zlepšenej forme Spišiakov však dávali tušiť, že v sobotňajšom súboji 27. kola Eurovia SBL Ligy to nebude také ľahké. A veruže ani nebolo. Hostia nastúpili bez tlaku a svojim oduševneným výkonom držali lídra tabuľky v strehu až do samotného záveru.

Košickí basketbalisti napokon vyhrali, no inkasovali až 91 bodov. Niečo také sa im stalo v tomto ročníku na domácej palubovke len druhýkrát (v jedenástom kole porazili majstrovskú Prievidzu 95:91).

“Po tomto zápase sa musíme hanbiť. Sme veľký klub, ale nie sme veľký tím,” netajil rozhorčenie z vlažného výkonu – predovšetkým v defenzíve – tréner Dražen Brajkovič. “Hráči si nemôžu dovoliť takto hazardovať so svojimi menami. Zápas sme síce vyhrali, ale výkonom sme sa ani zďaleka nepriblížili k úrovni, na ktorú máme. To je problém. Možno aj problém mňa ako trénera. Jeden seriózny tím si takýto výkon dovoliť nemôže.”

Svoje si zo strany trénera vypočuli po návrate do šatne aj samotní hráči. “Vravel nám, že takto k zápasom pristupovať nemôžeme. Trochu sa nám vypomstil slabší úvod. Mali sme tam byť tvrdší a možno ak by sme si rýchlo vypracovali nejaký väčší náskok, tak by to potom celé vyzeralo inak. Takto to boli zbytočné nervy. Hlavné však je, že sme vyhrali a musíme to hodiť za hlavu. Spišská je už za nami a v stredu máme dôležitejší zápas v Komárne. Bolo by veľmi dobré, ak by sme tam vyhrali a udržali si náskok pred súpermi, ktorí sú za nami.”

Na okamih sa však ešte predsa len vrátime k sobotňajšiemu derby. Býci prehrali druhú i štvrtú štvrtinu, po celý čas sa ale našťastie dokázali presadzovať v útoku. K magickej stovke chýbala jedna trojka, súper však prekvapivo získal viac stratených lôpt a predviedol aj viac doskokov. Jednoducho, predposledný tím súťaže priadne hrýzol a z jeho hry sálalo nadšenie.

“Majú výbornú aktuálnu formu a hrajú s vysokým sebavedomím. Videli sme, že si veria pri každej strele a pri každom pohybe v útoku i v obrane. Ak budú takto pokračovať, tak určite potrápia každého súpera,” ocenil výkon Spišiakov Mišo Baťka.

V konečnom dôsledku sa však počítajú víťazstvá a to ostalo doma. “Síce to tak možno nevyzerá, ale vyhrali sme presvedčivo. Neustále sme viedli o nejakých desať bodov, aj keď viackrát prišlo pár hluchých momentov. Stačila jedna, dve chybičky a opäť sa k nám priblížili. Nejakú reálnu obavu o víťazstvo sme však napokon necítili,” dodal s 22 bodmi najlepším strelec Košíc v sobotňajšom zápase.

Najbližší zápas odohrajú hráči KB Košice v stredu v Komárne, doma sa potom predstavia v sobotu proti Nitre.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk