• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V poradí piata prehra sezóny visela na vlásku, no nezlomní Býci ju nateraz odmietli. Na palubovke Komárna prehrávali ešte dve minúty pred koncom štvrtej štvrtiny o štyri body, no napokon dokázali poraziť vicemajstra aj v treťom vzájomnom súboji sezóny.

„Bol to veľmi ťažký zápas. Komárno potvrdilo nárast formy a myslím si, že na jeho palubovke už len tak ľahko niekto nevyhrá. Je to teda pre nás veľmi cenný výsledok,“ vyslovil sa Milan Žiak po víťazstve 72:70.

Bol to práve Milan, kto sa stal s dvadsiatimi bodmi najlepším strelcom zápasu a za stavu 66:70 zavelil k záverečnému obratu svojou štvrtou trojkou stretnutia.

„Tá trojka patrila určite medzi tie dôležité. Rovnako tak aj Pilčov prienik, ktorým sme sa následne ujali vedenia. Celkovo však musím vyzdvihnúť tímový výkon. Bojovali sme aj za nepriaznivého stavu a napokon sme to zvládli,“ skonštatoval so spokojnosťou v hlase rozohrávač KB Košice.

Samotný záver stretnutia poznačila aj dávka kontroverzie. Domácemu publiku sa nepáčili niektoré verdikty rozhodcov a arbiter Roman Lamoš mal údajne sotiť do jedného z rozvášnených divákov.

„Sám neviem čo sa tam stalo. Mrzí ma, že to skončilo takto, pretože to bol z oboch strán skvelý basketbal. Je preto mrzuté, ak sa teraz píše viac o nejakom incidente, než o samotnom zápase. Dúfam, že takéto veci sa nebudú stávať,“ zaželal si Žiak.

Zverenci trénera Dražena Brajkoviča tak vyhrali už štrnásty z posledných pätnástich zápasov a naďalej kraľujú tabuľke Eurovia SBL Ligy.

„Ideme si za svojim cieľom. Zatiaľ sa nám to darí, držíme si formu a ak sa nám budú vyhýbať zranenia, tak to môže byť fajn,“ teší sa z aktuálnej víťaznej jazdy muž, ktorý je aktuálne najlepším strelcom celej súťaže. Po odohraní 26 zápasov má na svojom konte už 452 bodov. O 29 viac ako druhý Evan Singletary zo Svitu.

„Takáto štatistika vždy teší a pre mňa je to skvelá vizitka. Hlavné je, že týmto spôsobom pomáham tímu k víťazstvám,“ zachoval tímový postoj Milan Žiak.

K magickej päťstovke sa môže výrazným spôsobom priblížiť už túto sobotu, kedy privítajú Býci na domácej palubovke poslednú Nitru.

„Takéto zápasy musíme vyhrávať, to je bez diskusie. Myslím si, že príležitosť dostanú i chalani z lavičky a bude dôležité, aby sme nič nepodcenili a nenechali na náhodu. Čítal som komentáre ich trénera Urbana a v poslednom zápase odohrali výborný prvý polčas. Potom vraj odišli fyzicky. My si jednoducho musíme hrať svoju hru a nepripustiť žiadnu zbytočnú drámu,“ dodal M. Žiak.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk